Hirdetés

Honor 6 teszt: a felső kategóriás újonc



|

Kipróbáltuk az Huaweiből levált vállalat első androidos csúcsmobilját.

Hirdetés

Október végén debütált a hazai piacon a Huaweiből levált Honor cég gondozásában megjelent, 6-os számot viselő készülék. A figyelemre méltó specifikációkkal rendelkező mobil előlapján a Gorilla Glass 3-as üveg alatt egy 5 hüvelykes full HD felbontású megjelenítőt találunk, amely korrekt betekintési szögeket és napfényben is olvasható felületet kínál tulajdonosának.
 

Hirdetés


Az okostelefon szolid borítása valóságos szörnyeteget rejt, méghozzá egy saját fejlesztésű nyolcmagos processzor formájában, amely a Samsung Exynos chipjeihez hasonlóan egy kisebb és egy nagyobb teljesítményű lapkát tartalmaz, amelyek a kiosztott feladatokhoz mérten aktiválódnak. A készülék a zavartalan és gyors működés érdekében kapott még egy Mali GPU-t, valamint 3 GB RAM-ot is, a létrejött konfiguráció pedig mindenféle akadás nélkül futtatja a rendkívül erőforrás-igényes Asphalt 8-at (igaz, játék közben jelentősen felhevül a mobil hátlapja). A fotózás szerelmeseit egy funkciókban gazdag kameraszoftver fogadja, mely az alapvető beállítások mellett gyorsfényképezős tulajdonságokkal is rendelkezik, sőt az előlapi kamerát aktiválva a panorámaszelfi-módot is elérhetjük.


A 4.4.4-es Androidot futtató telefon a Huawei készülékeinél megismert – iOS-re hajazó ikonokkal felvértezett – EmotionUI kezelőfelületet kapta meg. Adatkommunikációs szempontból az alapvető Bluetooth/Wifi/3G mellett találhatunk a készülékben egy Cat.6-os LTE-modult, illetve infraportot is, azonban az NFC érthetetlen okból kimaradt. A Honor 6 áramellátásáról egy 3100 mAh-s akkumulátor gondoskodik, az üzemidő növelésében pedig a különféle szoftveres kiegészítők nyújtanak segítséget.


Névjegy

– Ár: 104 990 Ft
– Forgalmazó: Extreme Digital
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 8
– Ár/Érték: 9


Adatok

– 5 hüvelykes full HD felbontású IPS-kijelző
– HiSilicon Kirin 920
– 3 GB RAM, 16 GB belső memória
– microSIM-foglalat
– 13 megapixeles kamera
– 3100 mAh-s akkumulátor
– LTE
– Android 4.4.4, EmotionUI
– 139,6×69,7×7,5 mm, 130 g

Előny: szép kijelző, jó üzemidő
Hátrány: alkalmankénti fagyások, nincs NFC, melegszik


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.