Hirdetés

HP Envy 14 - erőteljes apróság



|

Akár két külső monitor is ráköthető a vállalat elegáns, és sokoldalú új noteszgépére.

Hirdetés

A HP az Egyesült Államokban piacra dobta a legújabb, Envy-szériás noteszgépét, amely apró termete, és relatíve kedvező ára ellenére igen komoly számítási teljesítményt is nyújthat. A modell lényegében hidat képez a múlt szeptemberben bejelentett Envy 13 és 15 közt: előbbihez hasonlóan könnyedén hordozható, viszont emellett a különálló grafikus vezérlőnek, és erőteljes processzoroknak köszönhetően akár játékra is alkalmas.

 

Mint a neve is sugallja, a noteszgép LED-es háttérvilágítású kijelzője 14,5 col átmérőjű, a panel felbontása 1600×900 pixel. A grafikus vezérlő az ATI műhelyéből került ki, konkrétan egy középkategóriás Mobility Radeon HD 5650-esről van szó, 1 GB önálló GDDR3-mas memóriával. Az egység támogatja a Microsoft DirectX 11-es API-ját, és Eyefinity-t is - utóbbi segítségével jelen esetben a megfelelő játékok összesen akár három kijelzőre is kiküldhetik a grafikus kimenetüket. Nem nagy újdonság, de a rendszer képes átváltani az integrált grafikus magra, amennyiben nem szükséges a külön kártya plusz teljesítménye.

 


A gépet a processzorok rendkívül széles skálájával lehet kérni: lényegében a mobil Core i3/i5/i7 „szentháromság" minden fontos modellje megtalálható a kínálatban, kezdve az i3-370M-től az i7-840QM-ig. Az alaplapon összesen két darab, DDR3-mas memóriákat fogadó aljzat található, a bővíthetőség felső határa 8 GB - a legolcsóbb konfigurációkba ennek a negyede kerül. A lapkakészlet típusát nem kötötték az orrunkra, és találgatni sem érdemes, hiszen a HM55, a HM57, a PM55, és a QM57 is kompatibilis ezen központi egységekkel.

 

 


Nincs hiány a válaszható háttértárakból sem: hagyományos merevlemezből 320/500/640 gigabájt kapacitásúak kérhetőek, SSD-kből pedig 160/250 gigásak. Az optikai meghajtó gyárilag kizárólag DVD-író lehet, amely elegáns, és helytakarékos módon tálca nélküli kialakítású.

 


Kommunikáció szempontjából is jó a helyzet: a Bluetooth 2.0, és Wi-Fi 802.11b/g/n vezérlők mellé opcionálisan 3G-modemet is lehet szereltetni. Érdekes, hogy a D-SUB-kimenet nem került a gépre, viszont van helyette HDMI, és mini DisplayPort. Ezt leszámítva csak a szokásos aljzatok kerültek a masinára: töltő, RJ-45, két USB 2.0, egy USB/eSATA, két mini Jack, és egy kártyaolvasó.

 


Akció közben az EyeFinity, bár ezúttal egy 17 colos Envy-n


HP Envy 14 méretei: 35,5 × 23,7 × 2,7 cm, a tömege 8 cellás akkuval együtt 2,3 kg. Érdekes, hogy a noteszgéphez vásárolható egy másodlagos akkumulátor is, amelyet egyszerűen csak hozzá kell dokkolni az aljához - így akár 14 órára is nőhet az akkus üzemidő. A Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szerelt notebook kezdő ára 1100 dollár, azaz nagyjából 258 ezer forint, de sajnos a hazai forgalmazásáról még nem kaptunk információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.