Hirdetés

HTC: Facebook-mobilok fiataloknak



|

A Salsa hagyományos kialakítással, a ChaCha teljes QWERTY-billentyűzettel célozza meg a fiatal közönséget

Hirdetés

Ma bemutatta a tajvani HTC, hogy miként képzeli a jövőt: hatalmas meglepetések nem születtek, hacsak, az eddigi portfólió továbbfejlesztését (S sorozat), és az új táblagépet nem tekintjük annak. A HTC eddig különösebben nem figyelt a tinédzserekre, de az androidos (2.3.3 Gingerbread) ChaCha és a Salsa egyértelműen nekik készült.

 

HTC Salsa

 

Gyorsan fussunk át a Salsa ismertetőjegyein: egy 3,4 hüvelykes, HVGA (480 x 320) felbontású érintőképernyővel, 5 megapixeles kamerával, LED vakuval, 600 MHz-es processzorral és 512 MB memóriával ellátott készülékről van szó. Természetesen nem maradhat el a jól megszokott Sense felület (de vélhetően még a régi, nem pedig a 3.0-ás verzió), a gyorsulásérzékelő, a 7,2 Mbps-os HSDPA-modul, és a b/g/n szabványokat támogató WiFi.

 

HTC ChaCha

 

A ChaCha már nevében is sokkal érdekesebb, de abban meg még inkább, hogy BlackBerry módjára a kijelző alatt egy négy soros, teljes QWERTY-billentyűzetet kapott. Emiatt a kijelző is kisebb, mint kategóriatársánál, egész pontosan 2,6 hüvelyk, a felbontás viszont itt is HVGA. A továbbiakban szinte ugyanazokkal a jellemzőkkel is rendelkezi, vagyis az 5 megapixeles kamera, LED vaku és a 600 Mhz-es processzor is jár hozzá.

 

 

Mindkét telefon dedikált Facebook-gombbal rendelkezik, azaz végül is mégiscsak elkészült az a sokat pletykált FB-mobil, még ha nem is úgy, ahogy sokan gondolták. A gomb lényege elég könnyen kitalálható: egyszeri megnyomásával megoszthatunk mindent, ami csak megosztani való. Akár gondolatunkat, a frissen készített fotót, kedvenc weboldalt, vagy éppen azt, hogy merre járunk éppen.

 

A HTC Salsa és ChaCha Ázsia és Európa piacaira 2011 második negyedévében fog megérkezni, az árakról és a pontos megjelenésről egyelőre nincs információ.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.