Hirdetés

HTC: így fog működni a betöltők feloldása



|

Hamarosan elérhetővé fog válni a művelet elvégzéséhez szükséges eszköz.

Hirdetés

A HTC hosszas huzavona után belegyezett, hogy az androidos okostelefonjaikon újra feloldható legyen a bootloader, így egyéni robotos disztribúciókat is lehessen használni a készülékeiken. Eddig nem volt teljesen világos, hogy mindezt hogyan kívánják megvalósítani, ám a cég most lerántotta a leplet a részletekről.

 

 


Mint kiderült, a gyárból továbbra is zárt betöltővel kerülnek majd ki a mobilok, így a felhasználóknak manuálisan kell elvégezniük a feloldást. Erre azért van szükség, mert ha alapvetően moddolhatóak lennének a telefonok, akkor a felhasználók véletlenül is érvényesíthetnének nem kívánt beállításokat, ráadásul komoly biztonsági kockázatokkal is számolni kellene a mindennapi használat során.


A második nyomós indok, hogy a bootloader kinyitása esetén a felhasználók automatikusan elvesztik a garanciájukat, így egy külön erre a célra készített alkalmazással regisztrálható, hogy mely egységek lettek módosítva.


A feloldási művelet egyszerű lesz: először regisztrálni kell a HTC weboldalára, majd ott meg kell adni a telefon egyéni azonosítóját, amelyet az Android SDK közreműködésével lehet majd kideríteni. Erre egy válasz e-mailben érkezni fog egy kód, amelyet a készülékeken kell beütni, a bootloader feloldása ezek után fog végbemenni. Az első kezelésbe vehető mobil a HTC Sensation lesz még augusztus folyamán, az egyéb modellekkel rendelkezőknek egy darabig még várniuk kell a funkció élesedésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.