Hirdetés

HTC: megint nem a Windows RT-re



|

Nincs igény a nagyobb tabletekre, amelyek Windows RT-t futtatnak.

Hirdetés

A Windows RT útja még nehezebben indult, mint a Windows 8-é, ráadásul sokan a létjogosultságát is megkérdőjelezték az operációs rendszernek. Nem volt tehát túl népszerű a vásárlók körében, és úgy tűnik, hogy továbbra sem az: az HTC-hez közeli források szerint a gyártó meggondolta magát, és a gyenge kereslet miatt mégsem készít nagyobb Windows RT tabletet. 

Nemrég még azt hitték a gyártók, hogy a Windows RT-nek mégis lehet bizonyos fokú sikere, azonban az HTC úgy döntött, nincs akkora piaca az effajta táblagépeknek, hogy egy 10 hüvelykes modellt is gyártsanak. 

Az IDC piacelemző cég szerint az idei első negyedévben csupán 200 000 Windows RT-s tablet fogyott, amely jóval alacsonyabb összeg a tervezett darabszámnál. A Bloomberg értesülései szerint az HTC azért egy 7 hüvelykes verzióval szerencsét próbál még az idei évben. 

Bár az HTC a One-tól reméli a fellendülést, nem hagyhatja figyelmen kívül a tabletpiacot sem, hiszen idén jelentős növekedés várható a szektorban. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.