Hirdetés

Huawei IDEOS S7



|

A Huawei androidos táblagépe meglehetősen robusztus, főként a multimédia képességekben és árban erős.

Hirdetés

A kínai Huawei is felült a táblagép-expresszre, hiszen tesztünk tárgyán kívül két további, hasonló termékkel fog kirukkolni a vállalat még az év során. Ez beillik abba a stratégiába, amelynek az a lényege, hogy a gyártó a hazai piacon is szélesebb ismertséget akar szerezni, aminek egyik eszköze éppen ez a táblagép lesz. Az IDEOS S7 kicsit máshogy közelíti meg a témát, hiszen láthatóan nem a minél könnyebb, vékonyabb készülék megalkotása volt a cél. Ennek megfelelően egy robosztus, nagyrészt fémből álló tablettel van dolgunk, amelynek a hátlapján egy szintén fémből készült, két fokozatban állítható támaszt találhatunk.

 

 



Mindez arra utal, hogy az IDEOS S7 elsősorban a multimédia-fogyasztásban lesz partnerünk, amit a 7 hüvelykes, 800x480 képpont felbontású, kapacitív érintőképernyő, a sztereó, külső hangszórók és a 3,5 mm-es jack csatlakozó is igazolnak. Az S7 nem könnyű darab (500 gramm) és ezt akkor is meg kell említeni, ha tudjuk, hogy mi a termék küldetése. A fém hátlap alól bányászható ki az akkumulátor, ez alatt bújik meg a SIM-kártya helye is, ami azt jelenti, hogy mobilnetezésre használhatjuk, sőt egy headsetes kiegészítéssel telefonálhatunk is vele.

Első ránézésre nem egyértelmű, de ez a táblagép is Android-alapokon nyugszik – mi már kipróbálhattuk a magyarított, 2.2-es (Froyo) verziót, amit a piacra kerülő darabok is meg fognak kapni. A kezelőfelületet jócskán átszabták a Huawei dizájnerei, de ezt úgy tették, hogy a widgetes, több képernyős felosztás megmaradt, csak éppen ezeket különböző kategóriákra (web, szórakozás, kommunikációs stb.) osztották. Információink szerint a készülék a tavaszi hónapokban kerül a hazai piacra, és az árával várhatóan igyekeznek majd bőven a mostani vetélytársak alá menni.

Névjegy:

Forgalmazó: Huawei Hungary
Ár: kb. 110 000 Ft
Web: http://hopp.pcworld.hu/7725

Adatok:

- Qualcomm's Snapdragon 768 MHz processzor
- 7 hüvelykes, 480x800 pixel felbontású kijelző
- Kapacitív, multitouch-támogatás
- 512 MB RAM, 8 GB belső memória
- microSD-bővíthetőség
- Android 2.2
- HSDPA (7,2 Mbit/s) HSUPA (5,76 Mbit/s) WiFi 802.11b/g/n
- Bluetooth, GPS
- 2 megapixeles kamera
- 2200 mAh akkumulátor

Értékelés:

Előny: kedvező ár, egyedi kezelőfelület, masszív fémház
Hátrány: a Froyo elavult lehet, mire piacra kerül, nehéz, eldugott SIM
Teljesítmény: 3,5
Felszereltség: 3
Ár/érték arány: -

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.