Hirdetés

Huawei: nem kell 4 GB RAM-nál több egy okostelefonba



|

A Huawei egyik ügyvezetője mondta ezt, vagyis a Mate 10 biztosan nem újít 8 GB RAM-mal.

Hirdetés

Tavaly futott be az első okostelefon 6 GB RAM-mal, azóta pedig egyre több gyártó áll át erre az útra. Többek között a OnePlus 3 és a OnePlus 3T készülékekben is 6 GB RAM van. 

Hirdetés

Nem mindegyik gyártó osztja viszont a RAM-mal kapcsolatos ilyen nézeteket. Az idei mezőnyben a legjobbak közé sorolandó Huawei Mate 9 és P10 modellek például egyaránt 4 GB RAM-ot kaptak; sőt: Lao Shi ügyvezető nemrég megjegyezte, hogy 4 GB RAM bőven elég egy okostelefonba, hogy azon simán lehessen görgetni. Hozzátette, hogy sok Huawei okostelefon jobban dolgozik 4 GB RAM-mal, mintha 6 GB lenne benne. 

A RAM tárolja az aktív alkalmazások egyes részeit, így azokhoz gyorsabban hozzáférhet a processzor. Ebbe nem lesz semmi elmentve, ha elmegy az energiaellátás; tehát a rövid távú, ám gyors tárhely leginkább a multitaskingot teszi lehetővé. 

Lao Shi az iPhone 7-et hozta fel példaként: az 2 GB RAM-mal is tökéletesen működik, épp úgy, mint egy androidos mobil 4 GB-tal - ugyanis az iOS remekül van optimalizálva. Az ügyvezető szerint ha 4 GB-nál több RAM kerül egy okostelefonba, az mindössze arra jó, hogy szükségtelenül felverjék a vételárakat. 

Ezt a nézetet egyébként a legtöbben osztják, de meg kell jegyeznünk, hogy a jövőben változhat a helyzet. A Huawei-nek például igaza volt abban (pontosabban a fogyasztói üzletág vezére, Richard Yu szögezte le 2014-ben és utána), hogy a 2K-s kijelző felesleges egy mobilra, ugyanis az 1080 x 1920 és az 1440 x 2560 között a mindennapok során szabad szemmel nem tudunk különbséget tenni ekkora paneleken. 2016. áprilisában aztán Yu meggondolta magát, méghozzá a virtuális valóság miatt. Elképzelhető, hogy 1-2 év múlva valóban lesz olyan felhasználási módja vagy környezete az okostelefonjainknak, ami indokolttá teszi a 6-8 GB RAM meglétét. Idén viszont senki ne számítson rá, hogy a Mate 10-be 8 GB RAM kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.