Hirdetés

Huawei: nem kell Quad HD kijelző egy mobilba



|

A vállalat fogyasztói ágának ügyvezetője szerint mókusvakításról van szó.

Hirdetés

Jobb híján az idei év nagy trendje a csúcsmobilok piacán a Quad HD (tipikusan 2560×1440 pixeles) érintőkijelzők erőltetése lesz, a várhatóan május végén bemutatkozó LG G3 is ilyen panellel érkezhet. A Full HD-s (1920×1080 pixel) megjelenítőjű mobilokat látottak jól tudják, hogy már ez a felbontás is rendkívül magas 5-6 colos képátló mellett, szabad szemmel csak a megjelenítőt életszerűtlen közelségből vizsgálva különböztethetőek meg egymástól a képpontok.

Hirdetés

Éppen ezért felmerül a kérdés, hogy egyáltalán van-e bármiféle előnye a Quad HD panelekre való átállásnak, vagy csak vakítják a gyártók a vásárlókat? Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának ügyvezetője szerint az utóbbiról van szó: állítása alapján az emberi szem nem képes különbséget tenni ilyen átló mellett a Full HD és Quad HD felbontás közt, ráadásul a több pixel meghajtása nagyobb fogyasztással jár.

Yu szerint lényegében a Full HD-ről Quad HD-re való átállás semmilyen előnyt sem jelent a fogyasztók számára. „Szerintem ez egy hülyeség” – összegezte véleményét a férfi röviddel a Huawei Ascend P7 csúcsmobil bemutatása után.

(Forrás: TechRadar)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.