Hirdetés

Idén csak Androiddal jön Blackberry mobil



|

Egyelőre nem kapott kaszát a gyártó saját operációs rendszere.

Hirdetés

A néhány hete forgalomba került Priv vízválasztó vonal a Blackberry történetében, hiszen ez a vállalat első nem Blackberry OS platformot futtató készüléke. Az androidos okostelefon többnyire pozitív kritikákat kapott, azonban a 699 dolláros árának köszönhetően erősen rétegtermékről van szó. A gyártó rajongóit természetesen foglalkoztatja a kérdés, hogy ezek után mégis mit tartogat a jövő.

Hirdetés


A CNET most fényt derített a Blackberry rövid távú terveire, a CES-en sikerült elbeszélgetniük John Chen ügyvezető igazgatóval. A Blackberry vezetőjének állítása szerint idén egy készüléket biztosan bejelent majd a vállalat, továbbá reális esélyt lát egy második okostelefonra is. Egyelőre csak annyit kívánt elárulni a mobilokról, hogy mindkettő Android rendszert futtat majd, azaz idén biztosan nem érkezik Blackberry 10-es telefon a gyártótól. Ettől függetlenül a saját rendszer is támogatott marad.


Blackberry Passport (BB10)


Chen állítása szerint a Blackberry Priv eddig egész jól teljesített, jelen pillanatban visszafogottan optimista a vállalat okostelefonos üzletágának potenciális versenyképességével kapcsolatban. Ettől függetlenül kiemelte, hogy idén dőlhet el a részleg sorsa: ha nem sikerül ütős és eladható készülékekkel előállni, akkor megszűnhet a vállalat hardverekkel foglalkozó divíziója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.