Hirdetés

Idén már lesz Ubuntu okostelefon



|

A Canonical bejelentette az első két hardveres partnerét.

Hirdetés

A Canonical nagy álmát az utóbbi két évben az Ubuntu okostelefon elkészítése jelentette, azonban tavaly nem sikerült összeszedni a pénzt a hardveres fejlesztésre a Kickstarteren, azóta a vállalat nem próbálkozott újból külsős támogatást szerezni. Mark Shuttleworth cége a hardveres partnerek kezébe tette a Linux-disztribúció mobilos változatának sorsát, a tegnapi bejelentés szerint az első kettő társuk a Meizu és BQ Mobile.
 

Hirdetés


A telefonok iránt érdeklődők a Meizuról biztosan hallottak már, ám a BQ Mobile neve feltehetően keveseknek cseng ismerősen. Ennek oka, hogy a kínai vállalat kizárólag hazája és India piacán van jelen, ám úgy tűnik most az Ubuntu platformot futtató okostelefonja miatt nemzetközileg is ismertté válhat.


Konkrétumokat egyelőre nem tudni az első kettő Ubuntu okostelefon hardveréről és piacra kerülésének részleteiről, azonban a jövő héten megrendezendő Mobile World Congress-en kint lesz a Canonical, remélhetően napokon belül okosabbak leszünk. Viszont a kérdéses mobilokra tűkön ülve váróknak érdemes kissé lehűteniük magukat, hiszen a sajtóközlemény szerint a fentebb említett vállalatok eszközei „az idei év vége előtt” fognak mindenképp elérhetővé válni, érzésünk szerint jó néhány hónapra vagyunk még pezsgőbontástól.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.