Hirdetés

Időseknek tervezett másképp érinthető okostelefont a Fujitsu



|

Az F-12D az Android egyszerűsített felületére támaszkodik.

Hirdetés

Az Fujitsu F-12D a hazájában sikeres és hamarosan Európában is piacon is kapható RakuRaku sorozat legfrisebb tagja. (A könnyű, kényelmes jelentéssel bíró RakuRaku igen sikeres Japánban az idősebbek körében.) Az eddigi modellek is egyszerűsített kezelőfelületet kaptak, de nem voltak okostelefonok. Az F-12D-vel most kibővülnek a lehetőségek és idősebbek is elkezdhetik használni a fejlettebb szolgáltatásokat.

 

 

Az Android alapok elkerülhetetlenné teszik egy Google fiók használatát. Ennek regisztrálása azonban túl macerás a célközönség számára, ezért a Fujitsu elintézte, hogy a Google szolgáltatásokat új fiók készítése nélkül vehessék igénybe a telefon felhasználói. Természetesen emellett a kezelőfelület egyszerrű, nagygombos és csak függőlegesen görgethető.

 

A gyártók körében népszerű törekvés, hogy megkülönböztessék telefonjaikat a versenytársakétól, ezért minden neves cég saját, módosított megjelenéssel ruházza fel a telefonjaira telepített Android operációs rendszert. Itt most többről van szó, a kezelés módja is megváltozott. Az idősek – és mások is – sokat panaszkodtak arra, hogy az érintőképernyő nem ad olyan jó érintésbeni visszajelzést, mint a hagyományos gombok, ezért az F-12D-n egyrészt kissé enged a nyomásnak a képernyő, másrészt a megjelenített vezérlőelemek először csak kigyúlnak és egy erősebb érintés aktiválja őket. A rendszer figyelmen kívül igyekszik hagyni a véletlen érintéseket, azaz ráérez, ha csak tartani akartuk a készüléket és ujjunk véletlenül ért a képernyő széléhez.

 

Az újdonság nem csak Japánban lesz kapható, a cég ezentúl jobban koncentrál a külföldi piacokra is. A szigetországban már augusztustól a boltokba kerül az F-12D, először a legnagyobb szolgáltató, az NTT DoCoMo kínálatában. Kétéves szerződéssel lesz kapható, átszámítva mintegy 50 dolláros havi költséggel és 500 MB-os mobilinternet csomag jár majd hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.