Hirdetés

Igazi arcfelismerésre képes az olcsó okostelefon



|

Mindössze 135 dollárba kerül az infravörös kamerát használó olcsó okostelefon.

Hirdetés

Az Android rendszer már képes arc alapján feloldani a készülékek zárolását, a funkciót viszont rémesen egyszerű becsapni. Jelenleg számos gyártó próbálkozik azzal, hogy a mobilkészülékek előlapi kamerájának hála megoldja az arcfelismerést, és ezzel leváltsa a jelszavakat, de a technika még nem elég kiforrott. 

Hirdetés

A kínai YunTab most érdekes megközelítést alkalmaz. Az általuk gyártott olcsó okostelefon, az S5 mindössze 135 dollárba kerül, ennek ellenére az 5,5 hüvelykes készülék két infrás jeladót és egy infrás kamerát használ ahhoz, hogy pontos 3D-s térképet készítsen a használója arcáról

A YunTab S5 hatalmas nagy előnye az eddig látott megoldásokhoz képest, hogy alacsony fényviszonyok mellett is tökéletesen működik, szemben a többi elképzeléssel. 135 dollárért egyébként a készülék többi része sem rossz: a MediaTek 1,5 GHz-es processzora mellé 1 GB RAM, 4 GB belső tárhely, micro-SD bővítőhely és Android 4.2 jár. Jelen pillanatban az olcsó okostelefon még csak Kínában kapható. 

 

Fotó: CNET

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.