Hirdetés

Így adj táblagépet a gyereked kezébe



|

Mutatunk néhány jó androidos alkalmazást a szülői felügyelethez.

Hirdetés

Amikor egy gyerek tabletet kezd el használni, akkor meghökkentően gyorsan képes nem megfelelő tartalmakba futni. Az Android aktuális verziója próbál ilyen téren is némi segítséget nyújtani a funkciók és az áruház szűrésével, ugyanakkor ez a legtöbb esetben kevés. Ilyenkor kell egy jó app a szülői felügyelethez. Egy ilyen program segítségével kiszűrhetőek a felnőtteknek szóló tartalmak, letilthatóak az appvásárlások, időkorlátozások adhatóak meg, követhetőek a telefonolások, SMS-küldések, internetes aktivitások. Ha van a készülékben GPS, akkor azt is élőben követhetjük, hogy épp hol van a készülék. 

Hirdetés

Mutatunk öt olyan alkalmazást Android platformra, ami igazán jól jöhet a gyerek érdekében. 

 

Kids Place

A Kids Place különlegessége, hogy gyakorlatilag egy egyedi launcher, amely elkülönített és testre szabott környezetet ad a gyerek kezébe, csupa olyan alkalmazással, amit mi előre kiválasztottunk. Az appok szűrése mellett lehetőség van a telepítések és az in-app vásárlások blokkolására, és a Google Play-hozzáférés letiltására. Az időzítővel korlátozható az eszközhasználat, így a beállított idő után a kiválasztott app zárolja magát. A program több profilt is kezel, és természetesen csak kóddal lehet belőle kilépni vagy a beállításait módosítani. A használata ingyenes. 

 

Zárt környezet

 

MamaBear Family Safety

Az ingyen letölthető MamaBear egy minden-egyben csomagnak tekinthető, ami képes meghatározni az eszköz helyzetét, figyelni a közösségi médiában való aktivitást, és még arról is értesít, ha a nagyobb gyerekünk mondjuk túl gyorsan hajt az autóval. Az app szól, ha valaki megérkezik vagy elindul az iskolából és otthonról. Értesítést kapunk akkor is, ha a gyerekünk új névjegyet vesz fel, meghatározott szavakat használ vagy fotókat tölt fel. 

 

Követi a felhasználókat

 

Screen Time Parental Control

A Screen Time Parental Control segítségével többek között követhető, hogy a gyerek mennyi időt tölt el az egyes appokon belül. Természetesen a használat ezekben az esetekben időben is korlátozható. Extra funkció, hogy amennyiben a felhasználó elvégez egy meghatározott feladatlistát, akkor extra használati időt szerezhet. A segítségével tehát a takarításra is lehet indokot találni. Az ingyenes programhoz külön app is van a távoli vezérléshez. 

 

Motiválja a takarítást

 

MM Guardian

Az MM Guardian ingyenes próba után havi 3,99 dollárért képes bemérni a készüléket, figyelni a gépelést és megkötéseket beállítani. Az előfizetők időkorlátokat is adhatnak meg, blokkolhatják a hívásokat, gondoskodhatnak a biztonságos vezetésről az üzenetküldés és a telefonálás kiiktatásával, és az appokat is szűrhetik. Sajnos internetes szűrés nincs benne. 

 

Ebben is van időbeli korlátozás

 

Norton Family

Az ingyenes Norton Family segítségével szintén követhető a gyerek online aktivitása. Az app figyeli az internethasználatot, a meglátogatott weboldalakat, és ezeket képes szűrni is, vagy éppen e-mailes értesítést küldeni róluk. A prémium csomagban extrák is akadnak, például a szöveges üzenetek felügyelete, az appkezelés és -szűrés, illetve a havi és a heti jelentések. 

 

Szűri a weboldalakat

 

Ti használtatok már ilyen appot valamelyik kütyün?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.