Hirdetés

Így használd asztali gépen a mobilos üzenetküldődet



|

A Viber, a Line és a WhatsApp asztali gépen is működésre bírhatóak.

Hirdetés

Míg a mobilos üzenetküldők egyszer óriási újdonságot és könnyebbséget jelentettek a kommunikációban, addig ma egyre többen szembesülnek azzal a problémával, hogy egy tucat azonnali üzenetküldő van telepítve a mobiljukra azért, hogy külön-külön emberekkel beszélhessenek. Bár a legtöbb ilyen app mobilokra szakosodott, néhányan azért az asztali kliensre is gondoltak, amelynek a használata PC előtt ülve meggyorsíthatja a beszélgetéseket. Mik a lehetőségek? Mutatunk néhányat. 

Hirdetés

 

Facebook Messenger

A Facebook a rendes oldalán keresztül mindig is lehetővé tette az üzenetek küldését, azonban egy ideje már külön webes appot is kínál a felhasználók számára. A Messenger.com oldalon elegendő bejelentkezni a Facebook-fiókunkkal, és máris kezdődhetnek a csevegések.  

 

WhatsApp

A Facebook által felvásárolt WhatsApp még januárban mutatta be a saját netes kliensét, amelynek a használatához persze telepíteni kell a mobilos alkalmazást is, illetve a mobilkészüléknek az internethez is csatlakoznia kell. Ebben a formában nem a legegyszerűbb a web.whatsapp.com használata, de legalább létezik. 

 

Weben keresztül is megy

 

iMessage

Az iMessage sajnos Windows alatt elérhetetlen, ugyanakkor a Macek tulajdonosai örülhetnek: a 10.8.2 Mountain Lion óta az Apple asztali gépein keresztül is elérhető az iMessage szolgáltatás. 

 

Line

A Line ugyan Ázsiában a legnépszerűbb, de a többi régióban is egyre nagyobb a felhasználói tábora. A mobilos alkalmazás mellett Windows és OS X rendszerekre is kínálnak klienst, sőt, még Modern UI-s programjuk is van a Windows 8.1-hez. Az asztali alkalmazás használata előtt itt is telepíteni kell a mobilos kiadást. 

 

Viber

A Viber már régóta rendelkezik windowsos asztali klienssel, és Modern UI-s appot is kínálnak. OS X és Linux rendszereken egyaránt jelen vannak, és bár itt is először a mobilos verziót kell aktiválni, az asztali kiadás számos ingyenes matricacsomagot kínál. 

 

Extra matricákkal

 

Hangouts

A Google Hangouts csevegője igazi minden-egyben csomag, ennek keretében pedig teljesen természetes, hogy a Chrome böngésző alá is telepíthető kiegészítő formájában. A beépülő felér egy teljes asztali programmal, automatikusan elindul a Chrome megnyitásakor, és az értesítéseket is megjeleníti. 

 

Pushbullet

A Pushbullet nem kifejezetten üzenetküldő, inkább csak a mobilos értesítéseket jeleníti meg egy PC-n. Egy februári frissítésnek hála azonban a különböző csevegőszolgáltatásokkal is kompatibilis lett, ha PC-ről történő válaszírásra kerül a sor. A WhatsApp mellett a Facebook Messengert, a Line-t, illetve az Android Wear alkalmazással kiegészítve a Hangoutsot is támogatja. 

 

Mobil mellé

 

Ti milyen üzenetküldőket használtok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.