Hirdetés

Így készíts saját billentyűkombinációkat mobilon



|

Ha sokat írunk mobilról, az alábbi néhány trükkel rengeteg időt spórolhatunk meg.

Hirdetés

Mindannyiunknak vannak olyan szövegrészei, számok, nevek, amelyeket valamilyen okból nagyon sokszor használunk. Egy hosszú cím, az irodánk telefonszáma, vagy valamely hasonló adat általában az idegeinkre megy, néhány apró trükkel azonban elérhetjük, hogy ezeket ne kelljen újra és újra begépelnünk.

Hirdetés

Hogy pontosan hogyan működnek ezek a "billentyűkombinációk"? Gyakorlatilag makrókat írunk, ahol egy előre megadott szövegrészlethez rendeljük hozzá a szükséges adatot. Így például az mpn (My Phone Number) szócska automatikusan behelyettesíti a telefonszámunkat.Ennél persze jóval kreatívabban is lehetünk, hiszen gyakorlatilag bármit behelyettesíthetünk, így egy aláírást, url-t, programkód sort, vagy amit csak szeretnénk.

 

Android:

Az alábbi beállítások csak a gyári Android billentyűzettel működnek, amennyiben egyedit használunk, úgy máshol kell módosítanunk az alábbi beállításokat. Navigáljunk a Beállítások >> Nyelv és bevitel  menüpontba, majd a billentyűzet beállításainál válasszuk a személyes szótárat. A jobb fölső sarokban lévő + gomb segítségével tudjuk hozzáadni az általunk választott szavakat. Érdemes olyan kifejezéseket választani, amelyeket egyébként nem írnánk le, így elkerülhetjük, hogy olyankor is behelyettesítsük az adatot, amikor egyébként nem akarnánk.

A következő sorba magát a kifejezést írhatjuk be, ez azonban 50 karakterben van maximalizálva, így be kell osztanunk a helyet. Ha nem elégszünk meg ezzel, kipróbálhatunk más alkalmazásokat is, ezeket azonban nem ilyen egyszerű konfigurálni.

iPhone / iPad

A Beállítások >> Általános>> Billentyűzet menüpontban gyárilag találunk egy "Shortcuts" opciót, amelyben az előre rögzített kifejezések találhatóak. Hozzáadni itt is a + gombbal tudunk, a kitöltés menete pedig az előző részben leírtakhoz hasonlóan alakul. A Phrase mezőben adhatjuk meg a behelyettesítendő szövegrészt, amely jóval hosszabb, akár 400 karakter is lehet, majd a Shortcut mezőben rögzíthetjük azt a kifejezést, amellyel el akarjuk érni ezt az információt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.