Hirdetés

Így lesz érintőpad a bőrödből



|

A SkinTrack segítségével saját karunkat használhatjuk beviteli eszközként.

Hirdetés

Érdekes bejelentéssel álltak elő a Carnegie Mellon Future Interfaces Group részlegének kutatói. Mindenki, aki használt már okosórát vagy egyéb viselhető eszközt, és tapasztalta az apró érintőkijelző kezelésének nehézségeit, áldani fogja a nevüket a jövőben. A SkinTrack segítségével ugyanis saját karunkat alakíthatjuk át beviteli eszközzé.

Hirdetés

A technológia használatához egyelőre két kütyü viselésére van szükség. Az ujjunkra húzott gyűrű bőrünkkel érintkezve magas frekvenciájú elektromos jelet bocsát ki, ezt pedig a karperecben (ami később maga az óraszíj lehet) elrejtett szenzorok érzékelik és dolgozzák fel. Alkarunkon, kézfejünkön, vagy akár ruhán keresztül is működik a dolog, természetesen nem csak a sima koppintásokat, hanem a gesztusvezérlést is támogatva.

Testfelületünkön akár parancsikonokat is létrehozhatunk, így például csuklónk bizonyos pontját megérintve elindul a hozzárendelt alkalmazás. Fejlesztői szerint a SkinTrack 99 százalékban pontos, használata az egészségre nem ártalmas, az izzadás vagy a bőr hidratáltsága jelen állapotában azonban még okozhat problémákat. Arról egyelőre semmiféle információ nincs, mikor lesz elérhető a technológia a nagyközönség számára, az újabb bemutató azonban mindenképpen bizakodásra ad okot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.