Hirdetés

Így lesz még ügyesebb a OnePlus 3



|

Egy kis trükközéssel jobban ki lehet használni a 6 GB RAM nyújtotta előnyöket.

Hirdetés

A OnePlus 3 egy különleges és figyelemreméltó készülék, ugyanis nagyon kedvező áron kínál igazán sokat a piacon. Ráadásul 6 GB RAM-ot kapott, ami szintén szokatlan a szektorban, főleg ennyiért. 

Hirdetés

Sajnos a készülék egy Samsung Galaxy S7-tel (és a 4 GB RAM-mal) szemben mégis jócskán alulmaradt az első multitaskingos teszteken. Egyesek szerint ez nem probléma az árkülönbséget tekintve, mások szerint akkor is illene kihasználnia a memóriát a rendszernek. 

Tényleg nem használja ki a 6 GB RAM-ot a OnePlus 3, és gyakrabban tölt mindent újra, mint egy 4 GB-os rivális? Miért volt valójában lassabb? 

A OnePlus megvédte a készülék memóriakezelését. Carl Pei, a cég társalapítója elárulta, hogy az eszköz memóriakezelő rendszere kompromisszumot köt a teljesítmény és az üzemidő kapcsán, és a lehető legjobb felhasználói élményt igyekszik garantálni. 

Aki inkább a sebességre vágyna, annak a rendelkezésére áll egy apró trükk. A készüléken lévő build.prop fájlt szerkesztve sok rendszerbeállítás módosításható. A [ro.sys.fw.bg_apps_limit=20] sor értékét magasabb számra átírva (36 és 42 a javasolt) több app futhat a háttérben, mielőtt a rendszer elkezdené bezárni a régieket. 

A OnePlus 3 így kétszer több appot tárol a memóriájában, ugyanakkor ennek a negatívuma a csökkenő üzemidő a vállalat szerint. Ennek ellenére nem bánják, ha a felhasználóik kísérleteznek, és az egyedi ROM-ok fejlesztőit is bátorítják erre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.