Hirdetés

Így működik majd az offline Youtube



|

Csak mobilokon és tableteken lesz elérhető a netkapcsolat nélküli videolejátszás.

Hirdetés

Nagyjából három héttel ezelőtt a Google bejelentette, hogy az Android és iOS rendszereken futó Youtube alkalmazásai november során rendkívül hasznos funkcionalitással fognak bővülni, ugyanis lehetővé teszik majd a mozgóképek offline lementését, azaz netkapcsolat nélkül is megtekinthetőek lesznek a videók.

Hirdetés


A The Droid Guy beszámolója alapján nemrég a Google tisztázta a részleteket: a mozgóképeket az oldalsáv erre kitalált gombja segítségével lehet majd letölteni, az eszközökön korlátlan ideig lesznek tárolhatóak. Ettől függetlenül letöltésük után a lejátszásukhoz 48 óránként egyszer kötelező lesz aktív netkapcsolattal elindítani a Youtube klienst, plusz ha online elérhetetlenné válnak a videók, akkor a készülékekről is automatikusan eltűnnek majd.


A 48 óránkénti aktivációs-ellenőrzéses megoldás sejthetően a jogvédők miatt lett beiktatva, ám ellenőrzéskor minimális (pár kilobájtos) adatforgalom keletkezésére lehet számítani, így a DRM elméletileg a 3G/4G-vel nem lefedett helyeken is csak elhanyagolható kellemetlenséget okoz majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.