Hirdetés

Így néz ki a Galaxy S7 edge folyadékhűtése



|

Egy videón darabokra szedik a készüléket és a hűtését is.

Hirdetés

Nem is olyan régen mutatkozott be a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge, azonban a csúcskészülékeket már több videóban is darabokra szedték. 

Hirdetés

Mindegyik elárult valamilyen érdekességet, és többek között az is kiderült, hogy a processzor környékén valamilyen folyadékhűtéssel operáló hőcső is dolgozik. 

A hűtés hasonlónak tűnt, mint amit a Sony vagy a Lumia 950 alkalmazott, és a Samsung később meg is erősítette, hogy a hűtés valóban ott van, és a gamereknek is segít, ha kell. 

Természetesen messze nem folyékony nitrogén van a hőcsőben. Valójában egy lapos réz hőcsőről van szó, amiben egészen minimális folyadék található (nem ritkán víz). Ez elpárolog, amikor a processzor területére ér, és gáz formájában elszállítja a hőt a környékről. Később ismét folyadékká alakul. 

A Samsung nem hívja kifejezetten folyadékhűtésnek a megoldást, ami nem meglepő, elvégre nagyon kompakt kivitelezésről van szó, nagyon minimális folyadékkal. 

A videóban 4:30-nál boncolják fel a kérdéses alkatrészt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.