Hirdetés

Így szabadulj meg a hirdetésektől rootolás és jailbreak nélkül



|

Egy nagyon egyszerű módja is van annak, hogy száműzzük a mobilos hirdetéseket.

Hirdetés

Nehéz lenne olyan embert találni, akit valamilyen mértékben nem idegesítenek a mobilos hirdetések. Elvégre nem csak elterelik a figyelmünket az adott alkalmazásról vagy játékról, de még extra terhelést is jelentenek az akkumulátor számára. Persze egy szükséges rosszról beszélünk, hiszen ezeknek hála árbevételre tesznek szerint az appok fejlesztői. 

Hirdetés

Sajnos néhány program és játék kissé túlzásokba esik ilyen téren, és túlzottan sok hirdetést jelenít meg. Amikor minden második-harmadik fordulóban egy teljes képernyős reklámmal kell bajlódni, akkor nem nehéz megutálni egy akár jó játékot sem. Mivel az effajta hirdetések dühítőek lehetnek, ezért megmutatjuk, hogy mi a legegyszerűbb módja a letiltásuknak Androidon és iOS-en. 

 

Egyszerű, de hatékony

A mostani írásunkban taglalt tipp már rég nem újdonság, azonban a felhasználók döntő többsége meglepő módon nem ismeri. Negatívumként meg kell említeni, hogy nem kívánt hatásokkal is számolni kell, de jó hír, hogy a trükköt nagyon könnyű alkalmazni, nem kell hozzá semmit hackelni, sőt, rootolásra és jailbreakelésre sincs szükség. 

 

Egy idő után dühítő is lehet a sok reklám

 

Az Android és iOS mobil operációs rendszereken nagyon egyszerű módja a hirdetések letiltásának az, ha letiltjuk az okostelefon vagy táblagép internetelérését. Tényleg nagyon egyszerű a trükk, és mindössze annyi a lényeg, hogy ezt még az adott app elindítása előtt tegyük meg. Ebben az esetben nem tudnak majd a programok állandóan hirdetésekkel bombázni. 

 

Hogyan?

A hogyan kérdésre a legegyszerűbb megoldás az, ha repülőmódba kapcsoljuk a készüléket. Természetesen ez nem mindig a legelőnyösebb választás, elvégre ilyenkor a hívásokat és a szöveges üzeneteket sem kapjuk meg, ami főleg akkor gond, ha egyébként munkaeszköznek is használjuk a készüléket. Éppen ezért jobb lehet, ha külön letiltjuk a Wi-Fi-t és a mobilnetes elérést is. Ilyenkor az alapfunkciókkal, vagyis a hívással és az SMS-sel nem lesz gond. 

 

Van, hogy az X-et megtalálni is nehéz a képen

 

Androidon elegendő lehúzni felülről az értesítési menüt, és az ikonokkal letiltani a két opciót. Ha valamelyik esetleg nincs jelen, akkor a Beállításokon keresztül elérhető lesz. 

Az iOS 7-től kezdődően pedig elegendő alulról simogatni a képernyőt ahhoz, hogy felugorjon a Vezérlőközpont. A Wi-Fi itt gyorsan letiltható, a mobilnetes elérés pedig a Beállításokon keresztül iktatható ki. 

 

Természetesen a trükk sok játék esetében nem alkalmazható, elvégre egyes fejlesztők úgy oldották meg a használatot, hogy a működéshez aktív internetkapcsolatra is szükség legyen. A többi app esetén viszont gyorsan és egyszerűen szabadulhatunk meg a sok reklámtól. 

Ti milyen gyakran találkoztok mobilos reklámmal? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.