Hirdetés

Így töltsd gyorsabban az okostelefonod



|

Android, BlackBerry, iOS vagy Windows Phone, ez a trükk mindig beválik.

Hirdetés

Mind jártunk már úgy, hogy csak kevés töltöttség maradt az okostelefonunk akkumulátorában, mégsem tudtuk feltölteni, mert valahová még el kellett ugranunk. Természetesen lehet vinni töltőt, esetleg egy powerbanket vagy éppen egy pótakkut, de mi van, ha egyik sincs kéznél, mind lemerült vagy nincs sehol konnektor? Ugyan egyik-másik okostelefon már képes gyorstöltésre, de a mezőny többségénél ez még ismeretlen fogalom. Akkor minden veszve van? Talán nem teljesen. 

 

Van, ami alapból sokáig húzza

 

Hirdetés

 

Repülőmód

Az okostelefonok töltése szerencsés esetben már egy erősebb adapterrel is meggyorsítható, de létezik egy másik trükk is, ami segít olyankor, amikor kevés az időnk. 

A legjobban akkor járunk, ha a készülékünk töltőre csatlakoztatása előtt bezárunk minden futó alkalmazást, és repülőmódba kapcsolunk. Ez a beállítás megakadályozza, hogy átmenetileg fogadjuk a hívásainkat, hozzáférjünk az internethez vagy használjuk a GPS-t. Cserébe viszont valamivel gyorsabban töltődik majd az eszközünk, ugyanis az akkut a háttérben nem zabálják a rádiók és a háttérfolyamatok. 

 

Más kütyüket gyakrabban kell tölteni

 

Természetesen ugyanezt a gyorsítást el lehet érni azzal is, ha teljesen kikapcsoljuk a telefont, ugyanakkor ez nem a legideálisabb választás, hiszen így az ébresztőket is kiütjük. A töltésen megspórolt idő mennyiségétől természetesen nem lehet hátast dobni, hiszen rosszabb esetben csak néhány percről van szó, de ha sietünk, minden másodperc számít. 

 

Egyebek

Meg kell jegyezni azt is, hogy a töltési idő függ az akkumulátor kapacitásától és az állapotától, illetve mint korábban említettük, a használt töltőadaptertől is. 

Nem szabad továbbá elfelejteni azt sem, hogy a kijelző komoly energiát igényel, így töltés közben lehetőleg ne nézegessük a készüléket. Ha sietünk, állítsunk le mindent, lépjünk repülőmódba, tegyük a kütyüt a töltőre, és kapjuk le, amikor indulni kell. 

 

Az üzemidő mindig sokat számít

 

Szerencsés esetben ezzel a trükkel akár több tíz percet is nyerhetünk magunknak, vagy ha nincs idő kivárni a teljes töltést, akkor sok extra százalékot. Természetesen ez a tipp nem válhat be mindenkinél (főleg, ha állandó netelérésre van szükség), de jó hír, hogy platformfüggetlen, tehát iOS, Android, BlackBerry OS és Windows Phone esetén is működik. 

 

Nektek milyen gyakran kell tölteni az okostelefonotokat? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.