Hirdetés

Illegálissá válhat Google Glass-ban vezetni



|

Virginia államban már jó előre törvénytelenné nyilvánítanák a tettet.

Hirdetés

Szombaton szokatlan e-mailt kapott a Chris Matyszczyk, amelyben Nyugat-Virginia törvényhozásának egyik republikánus tagja közölte CNET szerzőjével, hogy az egyik Google Glass-os írásának elolvasása után most megpróbálja jó előre betiltani a fejen viselhető kütyükben való vezetést.


„Valójában tetszik a Google Glass ötlete, szerintem ez lesz a jövő, de legutóbb nagyon keményen dolgoztunk a vezetés közbeni SMS-ezést tiltó törvényen. Általában a fiatalok a leginkább technikabolondok, és egyben a legsebezhetőbb, legkevésbé felkészült sofőrök. Rengeteg SMS-ezésből fakadó balesetről tudunk, többségüket fiatal sofőrök okozták. A Google Glass-t a már meglévő probléma kiterjesztésének találom” - nyilatkozta indítványa kapcsán Gary G. Howell képviselő.


A fogyasztók döntő többsége számára várhatóan túlságosan drágán piacra kerülő Google Glass-t az elmúlt hetekben többször érte komolyabb publicitást kapott támadás: úgy két héttel ezelőtt egy seattle-i kávézó kitiltotta az okosszemüveget viselőket, múlt héten pedig megalakult a beszédes nevű „Stop The Cyborgs” mozgalom is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.