Hirdetés

Ilyen lesz egy csúcstelefon 2017-ben



|

Rengeteg a pletyka, az iparági szivárogtatás és a rajongók által készített kép: mi mindent egybegyúrtunk és megjelent előttünk, milyen is lesz jövőre egy csúcsmobil. Hát ilyen!

Hirdetés

Még a Karácsony előtt hajráznak egyet a cégek, a pletykagyárak, a téma pedig nem más, mint hogy milyen is lesz 2017-ben egy okostelefon. Ugyebár nagyon sok mindent már egészen jól lehet sejteni, konkrétumok is kerültek már napvilágra, de biztosat majd csak akkor lehet kijelenteni, ha kaphatók lesznek a készülékek. Megnéztük, mire fekszenek rá a gyártók jövőre, hogy rávegyenek minket az azonnali váltásra.


Hirdetés


Nyers erő

Természetesen a nyers erő az első és legfontosabb, a kérdés csupán az, kinek sikerül majd a leggyorsabb mobilt összeraknia. Itt az újdonság a Snapdragon 835 lesz, de várható, hogy a Samsung is készít új Exynost, a Huawei Kirint az Apple pedig A1x-et.



De nem az új központi mag az egyetlen erőfitogtatás. A memória az eddigi 2-4 GB helyett 6-8 GB-ra ugrik - ez magyarázza részben azt is, miért ment fel mostanában a DRAM modulok ára drasztikusan. Hasonló drágulást hozott az SSD-k piacán a mobilba szerelt NAND tárolók kapacitás-bummja. Itt eddig 16-64 GB-os modellek közül válogathattunk, ám 2017-ben már a 64 GB lesz a csúcstelefonok alja, elterjed a 128 GB és a 256 GB tárhely sem lesz ritka.


Kamerák

A kameráknál is újabb forradalom várható. A dupla lencse, vagyis a kétkamerás megoldás első fecskéi már 2016-ban hódítottak és jól is sikerültek, de jövőre várhatóan még tovább javul a képminőség, a sebesség és új szolgáltatások is megjelennek. Az előlapi kameráknál már kevésbé jeleznek nagy előrelépést a pletykák: itt a 8-13 MP a tető, inkább a gyorsaság, fényérzékenység javulása várható.



Biometria

Sokáig nem kaptunk semmiféle biztonsági extrát a mobilokban, aztán végre megjelentek az ujjlenyomat-olvasók. Ezek nem csupán kényelmes és gyors azonosításra alkalmasak, extra parancsokat is kiadhatunk velük, így mára elmaradhatatlan részei lettek a felsőbb kategóriás okostelefonoknak. Az írisz-scanner még nem ennyire elterjedt, bár néhány készüléknél már ki lehetett próbálni. Ez is azonnali, kényelmes és biztonságos azonosításra, feloldásra használható, és elegendő csak ránézni a készülékre. Várhatóan több gyártó is beépíti az írisz-scannert új mobiljába.



Amik nem lesznek

Sajnos bármennyire is várjuk, forradalmian új akkumulátor-technológia nem várható, így marad a "minél nagyobb, annál jobb" elv, illetve a gyorstöltés és az energiatakarékosság.


Az Apple idén meglépte, jövőre pedig a Samsung is csatlakozhat a jack-mentes brigádhoz, vagyis a fülest vagy USB Type-C-n, vagy Bluetoothon tudjuk majd a telefonhoz kapcsolni.



Ehhez hasonló az előlapi fizikai gomb elhagyása. Ehelyett érintkező kerül a gomb helyére némi taktilis visszajelzéssel.


Nektek melyik az a reálisan elképzelhető funkció, ami miatt egészen biztosan váltanátok telefont 2017-ben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.