Hirdetés

Indiában gyártana iPhone-t az Apple



|

Már áprilisban megkezdődhet a helyi piacra szánt készülékek összeszerelése.

Hirdetés

Twitter üzenetben jelentette be az indiai Karnátaka állam információtechnológiai minisztere, hogy már idén áprilisban megkezdheti Bengaluruban iPhone készülékek összeszerelését az Apple. Priyank Kharge elmondta, mindez hatalmas lökést adhat a terület technológiai ökoszisztémájának és az ellátási lánc fejlődésének.

Hirdetés

Az Apple a Bloomberg információi szerint a helyi piacra szánt iPhone készülékek gyártását viszi Indiába, amiben egy tajvani cég, a Wistron lesz a partnerük. Mindezt állítólag a kormánnyal folytatott kemény tárgyalások előzték meg, ami során komoly adókedvezményeket és egyéb előnyöket sikerült kicsikarniuk.

Az Apple részesedése jelenleg minimális a hatalmas ország piacán, amiért leginkább termékeik prémium árazása okolható. Tim Cook a hét elején nyilvánosságra került pénzügyi jelentés kapcsán egyébként úgy fogalmazott, elégedett az indiai eredményeikkel, és többek között hivatalos üzletek megnyitásán és egyéb befektetéseken gondolkoznak. Priyank Kharge legfrissebb bejelentését egyelőre nem kommentálta a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.