Hirdetés

Ingyen Facebook mobil böngészés itthon is



|

A Facebook mobil változata gyorsabb és akár ingyenes mobilneten is.

Hirdetés

Lehet, hogy közösségi oldalak fizetik majd mobil internet számlánkat a jövőben? Mindenesetre a Facebook grafikamentes változata gyorsabb lesz és a szolgáltatókkal kötött szerződések alapján - területtől függően - nem terheli majd mobil internet egyenlegünket sem.

A Facebook új mobilra optimalizált változatban jelentkezik, melyet gyorsabbra és olcsóbban használhatóra terveztek, mint a klasszikus változatot. Sőt, böngészése sok szolgáltatónál nem jelentkezik adatforgalomként.

A „megmobilosodott" Facebook a http://0.facebook.com címen érhető el. Teljesen nélkülözi a grafikákat, a kifejezetten megosztott fotók sem mind jelennek meg automatikusan és ha igen, akkor is bélyegnyi dimenziókkal és néhány tíz kilobájtos helyigénnyel. Nem csak hamarabb és sávszélességet kímélve töltődik be a könnyített Facebook, de sok helyütt ingyenesen. 50 mobilszolgáltatóval kötött szerződést a cég, hogy azok az oldal letöltését ne csapják mobil internet egyenlegünkhöz. Az oldal korrekt módon figyelmeztet, ha nem az ingyenes böngészést lehetővé tévő szerződések hatálya eső hozzáférésen át lépnénk be rá, nehogy csúnyán refizessünk.

 

A Facebook mobil változata
A Facebook mobil változata

 

Henri Moissinac, a Facebook mobil üzletágának vezetője szerint az új szolgáltatás egyszerre küszöböli ki a mobil internetezés két legnagyobb gyakorlati akadályát, a lassú működést és a drága adatforgalmat.

A jelenlegi mobil partnerek mintegy 40 országban kínálják a szolgáltatást, így a célcsoport 500 milliós. Az USA nincs ezen országok között, itt a Facebook mobile más stratégiát követ. Az USA-ban igen jól megy a Facebook 3G hozzáférésen a korlátlan letöltést megengedő tarifacsomagoknak és az erős okostelefon penetrációnak köszönhetően, ezért a Facebook itt inkább gazdagabb tartalom szolgáltatására koncentrál, nincs szükség ilyen mértékben lecsupaszított mobil változatra.

Az akcióban részt vevő mobilszolgáltató partnerek legalább egy éves kötelezettséget vállaltak, így ennyi ideig biztosan ingyenesen elérhető mobilról a Facebook. A szerződött partnerek között van a Telenor Dániában, a Digicell Barbadoson, a TIM Brazíliában és a Claro Hondurasban is. Magyarországon is ingyen Facebook-ozhatunk az oldal mobil változatán, ha T-Mobile előfizetők vagyunk. A Facebook mobil divízió folytatja további szolgáltató partnerek bevonását.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.