Hirdetés

Ingyen térképalkalmazást ad ki a Nokia



|

Androidra és iOS-re is elérhetőek lesznek az offline is működő térképek.

Hirdetés

A Nokia (jelen esetben nem a Microsoft által felvásárolt mobilos divízió) nagyon igyekszik teret nyerni magának az Android és az iOS operációs rendszereken. Ennek érdekében most egy saját, teljesen ingyenes térképalkalmazással próbálják meg elcsábítani a felhasználókat. A Nokia appja még az idén befut mindkét platformra, a használatához pedig nem lesz szükség mobilinternetre, akkor sem, ha valós időben szeretnénk navigálni. 

Hirdetés

Az app kifejezetten az átlagfelhasználókat célozza, és ezúttal nem a Nokia üzleti partnereit. A finnek Here Maps alkalmazása jelenleg csak Windows 8.1-en és Windows Phone-on érhető el, tavaly törölték az iOS-es appot, az iOS 7-ben felmerült problémák miatt. Most egy olyan alkalmazással csapnának oda az Apple-nek és a Google-nek, amely egy gyakran hiányolt funkcióval, az offline használati lehetőséggel törne borsot az orruk alá. 

A letöltött térképeken a navigáció a műholdak segítségével történne, a használat során pedig egyáltalán nem lesz szükség internetelérésre. 

Érdekesség, hogy a Google Maps is képes lementeni bizonyos térképrészleteket offline használatra, de az appot egyrészt nem erre tervezték, másrészt a funkció nem is mindenhol működőképes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.