Hirdetés

Intel: 100 dolláros kedvezmény az ultrabook gyártóknak



|

Jövő év első negyedévében 5-10 százalékkal csökkenhet a noteszek ára.

Hirdetés

A tajvani DigiTimes információi szerint kellemetlen lépés megtételére kényszerült az Intel, állítólag egy darabig 100 dollárral olcsóbban adja a hardvergyártóknak az ultabookokba szánt központi egységeit. Az elkeseredett megoldással a partnereik elvileg végre ténylegesen képesek lesznek árban a MacBook Air alá menni, amely alapvető feltétele az eszközeik sikerének.

 

 


Sajnos kissé kései akcióról van szó, hiszen a „jóárasított" ultabookokból rendkívül kevés kerülhet karácsony előtt a boltok polcaira, az idő szűkösségére való tekintettel az inváziójuk jövő év első negyedévében veheti kezdetét. Az Intel szerint az ultrabookok ideális kezdő ára 700 dollár lenne, ám technikai okokból a gyártók többsége jelenleg csak a profitjának javáról lemondva képes 1000 dollár alatt ebbe a kategóriába tartozó noteszgépet piacra dobni.


Több gyártó szerint ebben az Intel magas processzorárai is komoly szerepet játszanak, egyes információk szerint a 13 colos ultrabookok alkatrészei átlagosan 690 dollárba kerülnek. Összeszereléssel, adókkal, szállítással, és egyéb kiadásokkal együtt már 940 dollárra híznak a költségek, erre pedig az eladás során még rájön elsőként a gyártó, majd a kereskedés haszna is - jelenleg valóban nem tűnik egyszerű feladatnak valódi konkurenciát állítani a MacBook Airnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.