Hirdetés

Erős és takarékos: Intel okostelefonok és tabletek



|

Hamarosan megjelennek az első alacsony fogyasztású, de nagy teljesítményű Intel Moorestown platform alapú hordozható eszközök.

Hirdetés

A Moorestown alapja a Lincroft kódnevű 140 millió tranzisztorból álló 45 nanométeres Intel Atom Z6xx sorozatú SoC (System-on-Chip) egység és az MP20-as Langwell vezérlő, ami a gyáró szerint 50-szer alacsonyabb üresjárati- és 2-3-szor alacsonyabb működés közbeni energiafelhasználást ígér, mint szegmensen belüli konkurensei -- például a széles körben használt ARM hasonló megoldásai.

 

 

Számokban kifejezve az Intel számításai alapján ezt azt jelenti, hogy a Moorestown-ra épülő mobil eszközök készenléti ideje várhatóan 10 nap lesz, míg maximális terhelés -- például egy 720p felbontású videó rögzítése vagy 1080p felbontású videó dekódolása -- mellett az üzemidő 4-5 óra körül alakul. A Moorestownt ezen felül WiMax, 3G/HSDPA, Wi-Fi képességekkel is felvértezik, emellett OpenGL ES 2.1, OpenGL 2.0 és OpenVG 1.1 kompatibilis beépített GMA600-as videóvezérlővel rendelkezik. Az Android, Moblin 2.1 vagy MeeGo operációs rendszerekkel kompatibilis platform már most erléhető, ebből kifolyólag napokon belül megérkezhetnek az első termékbejelentések, melyek már erre az új megoldásra épülnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.