Hirdetés

Intel: csak pletyka az Atom név lecserélése



|

A DigiTimes szerint a lapkagyártó átnevezheti a főként netbookokba szánt processzorcsaládját, az érintett ezt tagadja.

Hirdetés

Rendkívül érdekes híresztelést indított el még pénteken a többnyire megbízható belsős informátorokkal rendelkező DigiTimes, a portál egyik forrásának beszámolója szerint az Intel jelenleg az Atom processzorcsalád átnevezésén gondolkodik.

 

 


A jól ismert márkanév eldobásának oka állítólag az lenne, hogy a vásárlók alacsony teljesítményre asszociálnak a jelzéssel való találkozáskor. Megjegyzendő, hogy az eddig főként netbookokban, és nettopokban használt központi egységek az Intel szerint jövőre a tabletekben is hódítani fognak (bár ezt az ígéretet már hallottuk párszor), így valóban nem lenne szerencsés, ha előítéletek gátolnák az Atomokkal szerelt termékek sikerét.


Röviddel a pletyka szárnyra kapása után az Intel egyik szóvivője meglepő gyorsasággal, és egyértelműen cáfolta annak hitelességét, állítása szerint nem fogják nyugdíjba küldeni a világszerte ismert márkanevet. Sajnos azt nem tette hozzá, hogy mi a vállalat hivatalos véleménye az Atomokat körbelengő vásárlói véleményről, bár a név meghagyása egyértelműen arra utal, hogy nem tartják kritikusnak a helyzetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.