Hirdetés

Intel és Qualcomm CPU is került a Lenovo noteszébe



|

Android alapokon nyugszik az eszköz másodlagos operációs rendszere.

Hirdetés

A jövő héten rajtoló Consumer Electronic Show előtt a Lenovo praktikus okokból lerántotta a leplet a ThinkPad X1 Hybrid nevű noteszgépéről, amely érdekessége, hogy két processzor is került a motorházteteje alá. A Hybrid bekapcsolásakor a felhasználó egy „hagyományos” x86-os architektúrára épülő laptopot kap, ám a Windows 7-ből elindítható a gyártó egyéni Android disztribúciója is.

 

Utóbbi szoftver az alaplapra integrált, 1,2 gigahertzes, kétmagos processzorral szerelt Qualcomm Snapdragon APQ8060 System-On-Chipen fut, amely mellé 1 GB saját memóriát, és egy 16 GB-os SSD-t is társítottak a mérnökök. Az „Instant Media Mode” névre keresztelt működés során a Windows hibernált állapotba kerül, így az x86-os üzemmódhoz tartozó eszközök nagy része – beleértve az Intel processzort, és az elsődleges merevlemezt – kikapcsol, ezzel elérhetővé téve az akár 10 órás akkus üzemidőt.

 

A másodlagos operációs rendszer természetesen erősen korlátozott funkcionalitású, elsősorban internetezésre, levelezésre, zenehallgatásra, és videók megtekintésére alkalmas, ám sajnos androidos alapjai ellenére a Market nem érhető el vele. Érdekes korlátozás még, hogy az X1 Hybrid bekapcsolásakor nem lehet közvetlenül a Linuxot bebootoltatni.

 

A Lenovo tájékoztatása szerint az új ThinkPad valamikor a második negyedév folyamán kerülhet piacra, a kezdő ára 1600 dollár (~398 ezer forint) körül lesz.

 

Lenovo ThinkPad X1 Hybrid specifikációk:

- Kijelző: 13,3 col, 1366×768 pixel, LED-es háttérvilágítás
- Elsődleges CPU: Intel Core i3/i5/i7
- Elsődleges RAM: Max. 8 GB
- Elsődleges háttértár 250/320 GB-os HDD, vagy max. 160 GB-os SSD
- Másodlagos SoC: Qualcomm Snapdragon APQ8060
- Másodlagos RAM: 1 GB
- Másodlagos háttértár: 16 GB-os SSD
- Kártyaolvasó, ujjlenyomat-olvasó
- Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11n, opcionális WiMAX modem
- Portok: 1× USB 2.0, 1× USB 3.0, 1× USB/eSATA kombó, RJ-45, mini DisplayPort, HDMI, fejhallgató
- Microsoft Windows 7, és egyéni Android operációs rendszerek
- Akku: 38,4 Wh
- Tömeg: 1,7 kg
- Méret: 337 × 231 × 21,3 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.