Hirdetés

Intel: pengevékony netbook új Atom CPU-val



|

Hivatalos lett az Atom N455 és N475, továbbá bemutatkozott a Canoe Lake hűtési megoldás.

Hirdetés

Erősen kezdte az Intel a Computex-et: a meglévő Pine Trail platform új processzorokkal, és egy rendkívül hatékony hűtési megoldással bővült. A legújabb generációs, atomos netbookok jelenleg két központi egységet használnak: az egyik az 1,66 GHz-en ketyegő N450, a másik az 1,83 gigahertzes N470.

 

 

 

Ezek leváltására most az Intel bejelentette az N455-öt, és az N475-öt: a specifikáció lényegében maradt a régi - mindkettő egymagos, támogatják a HyperThreadinget, továbbá az órajelük, és a gyorsítótáruk mennyisége sem változott. Az egyetlen, de rendkívül fontos módosítás a memóriavezérlőben történt: ezek az egységek már DDR3-mas RAM-okat használnak.

 

 

Intel Canoe Lake referencia netbook

 

A kettes számú érdekesség a Canoe Lake nevet kapta: ez egy hűtési megoldás atomos gépekhez. Sajnos a vállalat nem magyarázta el a pontos működési elvét, azonban lehetővé teszi rendkívül vékony netbookok készítését - ez alatt olyan 14 millimétert kell érteni, amely átlagosan a fele a jelenleg piacon lévő apró noteszgépekének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.