Hirdetés

Intelligens gyerekzár a mobiltelefonokon



|

Hirdetés

A Vodafone mindig nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok és a gyermekek biztonságos mobilhasználatára. Az elmúlt években kialakított Vodafone Tartalmi Szabványok programja útmutatásként szolgál a helyi Vodafone leányvállalatoknak is a tartalom jellegű termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban. A program kiemelt elemei: a tudatos nevelés és oktatás; a hozzáférési kontroll, illetve a tartalom besorolás. Egy új fejlesztésnek köszönhetően a Vodafone Magyarország rövidesen még biztonságosabbá teszi a gyermekek és fiatalkorúak mobilkészülék használatát. A hazai piacon egyedülálló újdonság bevezetése után bármely mobiltelefon előfizetője nyilatkozhat arról, hogy az adott előfizetést (telefont) nem felnőtt használja, s így korlátozott hozzáférésre lehet szükség. A "gyermek" profil kiválasztásával egyrészt automatikusan korlátozódik a Vodafone live! saját portálján a tartalmakhoz való hozzáférés - a készülék (telefonszám) használója csak az univerzális, nem korosztályos tartalmakat ér el. Második funkcióként az emelt díjas szolgáltatások - akár hang - akár sms szolgáltatásról legyen szó -, nem vehetőek igénybe. Harmadrészt, a mobilon keresztül elérhető internetes oldalak közül csak a gyermekek számára is felelősséggel ajánlott, biztonságos oldalakat látogathatja meg a készülék használója. A Vodafone által üzemeltetett Vodafone live! portálon 2003-as indulása óta alapelv, hogy a Vodafone vagy a partnerei által szolgáltatott tartalmak előzetes szűrésen, majd a tartalom jellegétől függően besoroláson és osztályozáson esnek át. A felkerült tartalmakról a felhasználók számára minden esetben - még letöltés, illetve fizetés előtt - egyértelműen és átlátható módon kiderül, hogy kinek ajánlott vagy nem ajánlott. A kialakított szabályozással összevetésre kerülnek pl. a letölthető csengőhangok, Java játékok, háttérképek, videók, valamint egyes böngészhető tartalmak is (pl. fórumok, társkeresők).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.