Hirdetés

iOS sérülékenységet foltoz az Apple



|

Hamarosan nem lesz kihasználható a PDF hiba a jailbreakeléshez.

Hirdetés

Az almás cég iOS-t futtató készülékeit jailbreakelő felhasználók általában nincsenek túl kényelmes helyzetben, hiszen a művelet végrehajtása igényel némi tudást és türelmet, ám múlt augusztusban egy ideig használható volt a jailbreakme.com nevű portál, amely segítségével a felhasználók egy „kattintással" elintézhették a dolgot.

 

 


A webes alkalmazás egy PDF-megjelenítőben tátongó súlyos biztonsági rést kihasználva törte fel a készülékek komplett védelmét, az extra fricska pedig az volt, hogy a Cydiát telepítő felhasználók ezt a hibát egy közösség által készített javítással azonnal meg is szüntethették.


A napokban elérhetővé vált a megoldás legújabb változata, amely elvileg képes minden iOS 4.3.3 operációs rendszert futtató eszközt jailbreakelni, köszönhetően egy másik súlyos hibának a már emlegetett PDF-modulban. Az Apple természetesen ezúttal sem hagyja szó nélkül a dolgot, napokon belül várható a sebezhetőséget kijavító iOS 4.3.4 frissítés érkezése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.