Hirdetés

iPhone akár a csatatéren is



|

Az USA hadserege már terepen teszteli az okostelefonok katonák számára praktikus felhasználási lehetőségeit.

Hirdetés

Az Egyesült Államok hadserege mindig is a legújabb technológiák használatáról volt ismert, épp ezért meglepő, mikor civilek körében már elterjedt megoldásokkal kezdenek el kísérletezni. A sereg illetékesei jelen pillanatban a fogyasztói okostelefonok, és táblagépek harctéri „bevethetőségét" vizsgálja, egész konkrétan a texasi, és új-mexikói sivatagokban.

 

 


A dolog érdessége, hogy a tesztelés alatt álló eszközök valóban átlagosan vásárlóknak szánt modellek, a többségük nem rendelkezik semmilyen extra minősítéssel sem. Eddig 85 darab Apple iOS, és Google Android operációs rendszeren futó szoftvert fejlesztettek ki valamilyen speciális feladatra a sereg informatikusai, többek közt az egyre népszerűbb kiterjesztett valóság névre fordítható (augmented reality) koncepcióban látnak komoly harctéri potenciált a döntéshozók.



Amennyiben a jelenlegi elképzelések legalább egy része praktikus körülmények közt is megállja a helyét, akkor a megfelelő hardvereket és szoftvereket természetesen rendszeresíteni kívánják. Ettől függetlenül okostelefonok relatív olcsósága ellenére - amely nem titkoltan az egész projekt egyik alappillére - nem fognak minden katonát ellátni egy szolgálati mobillal, csak azokat, akiknek valóban szükségük van rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.