Hirdetés

iPhone alkalmazás az OTP-től



|

Az ingyenes app banki tranzakciókat egyelőre nem végez, de árfolyamszámításokra és ATM keresésre használható.

Hirdetés

Az OTP Fórum Program első fejlesztése a magyar bankpiacon minden tekintetben újdonságnak számít: iPhone-ról is elérhetővé válnak bizonyos banki szolgáltatások, illetve a bankolást könnyítő praktikus információk. Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója a bemutatón elmondta, hogy a jelenleg Magyarországon használt és működő, kb. 200 ezer okostelefon önmagában indokolttá teszi, hogy az OTP külön figyeljen rájuk és egy alkalmazást biztosítson számukra. Első körben csak az iPhone tulajdonosokra gondoltak, de Forrai elmondása szerint már most folynak az alkalmazás Androidra való fejlesztésének előkészületei.

 

 

A fejlesztést megelőzte egy fókuszcsoportos piackutatás is, ami egyértelműen alátámasztotta, hogy az okostelefonnal rendelkező szívesen látnának egy ilyen alkalmazást a készülékükön. Az program kialakításánál a fókuszcsoporton elhangzottakon kívül figyelembe vették azt is, hogy az OTP weboldalán melyek a leggyakrabban használt funkciók, így elsősorban ezeket építették be az alkalmazásba. Forrai felhívta a figyelmet arra, hogy banki tranzakciókat egyelőre nem végezhetünk, de ez a funkció - több másikkal egyetemben - egy-egy frissítés képében a közeljövőben elérhetővé válhat. A dedikált iPhone alkalmazás pl. átutalásra alkalmassá tétele meglehetősen sok, elsősorban biztonsági kérdést vet fel, amelyeket a legmegnyugtatóbban rendezni kell és csak ezután lesz használható az applikáció pénzmozgásokkal kapcsolatos feladatokra.

 

 

Az alkalmazás ezeknek megfelelően elsősorban információs, keresési funkciókkal rendelkezik. Használatával friss, OTP-vel, illetve a pénzügyi világgal kapcsolatos hírekhez juthatunk, a GPS modul segítségével megkereshetjük a legközelebbi bankfiókot, vagy ATM-et, megtudhatjuk az aktuális valuta- és devizaárfolyamokat, valamint a pénzváltó funkcióval két valuta vagy deviza között számolhatunk. Akinek szüksége van rá, az az IBAN kalkulátort is használhatja, illetve az applikációval ellenőrizhetjük azt is, hogy betétkönyvünk nyert-e a gépkocsinyeremény-sorsoláson.

 

Az AppStore-ból letölthető, ingyenes alkalmazás kifejlesztésével az OTP egy külsős céget, az Active Visiont bízta meg. Az OTP applikációja iPhone, iPod Touch és iPad kompatibilis, futtatásához legalább 3.1-es verziójú iOS szükséges.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.