Hirdetés

iPhone kikódolás = becsődölés?



|

Direkt kiüti az Apple szoftverfrissítés a kikódolt iPhone-okat? Garancia Over.

Hirdetés

Egyszer mindent feltörnek, így ma már létezik az iPhone sim kódolását megszűntető szoftverecske is. Természetesen erre számított is az Apple és sokat sejtető, szöges láncot csörgető licenc szerződéssel igyekszik elejét venni a dolognak.

 

A tegnapi nap során kibocsátott Apple közlemény elismeri, hogy „sok" iPhone zárolást megszüntető program kering az interneten, melyek „helyrehozhatatlan" kárt okoznak az iPhone szoftverében, ez pedig véglegesen használhatatlanná teszi a készüléket, amennyiben az Apple szoftverfrissítését telepítenék rá. A közlemény továbblép és - mintegy jó úton tartó mézesmadzagként - a szeptember 5-én bejelentett frissítések közeledtével kecsegtet, melyek még a héten testet öltenek egy hivatalos frissítésben. Ennek a csomagnak lesz része a várva várt iTunes WiFi Music Store is.

 

Természetesen a közlemény nem tér ki arra, hogy a „sok" szoftvert módosító frissítés mellett léteznek-e olyanok, melyek nem módosítják ténylegesen az iPhone-t. A lényeg, hogy megsértettül a licence szerződést és végeredményben ez elég mindenféle garancia megvonásához. Nem kell a szomszédba menni egy kis rosszindulatért, hogy feltételezzük, bizony az Apple bekeményít és a frissítésekkel úgy módosította szoftverét, hogy az működésképtelenné tegye a bármi észrevehető módon kikódolt iPhone készülékeket.

 

Sokaknak nem tetszhet az Apple hosszú távú szerződése az AT&T-vel és szeretné készülékét más hálózaton is használni, csakhogy ezzel 400 USD-t kockáztat, ennyi az iPhone ára. Természetesen a forgalmazónak joga van védeni befektetését a garancia megvonásával, ám a készülék kvázi szándékos tönkre tételére is feljogosítja ez?


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.