Hirdetés

iPhone-os fejlesztőket csábítgat a Microsoft



|

A redmondi vállalat hajlandó fizetni a szoftverek Windows Phone 7-es átiratáért.

Hirdetés

Nemrégiben a mobilos játékok piacát figyelemmel kísérő PocketGamer portál igen érdekes információt kapott egy iPhone-os fejlesztőtől: a forrás szerint a Microsoft komolyabb összegeket ajánl fel a sikeres játékok Windows Phone 7-es átiratáért.

 

 

Tulajdonképpen nem meglepő ez a lépés: a vállalat számára alapvető fontosságú, hogy a feltehetően ősszel-télen debütáló első WP7-es készülékekre színvonalas szoftverek legyenek elérhetőek. Az új operációs rendszerűk visszafelé nem kompatibilis az előző verziókkal, ráadásul a lehetséges fejlesztőeszközök/nyelvek is megváltoztak - pont emiatt nem lesz Fennec, és Skype sem az OS-re.

 

Egyelőre nem tudni, hogy mennyire sikeres ez a kezdeményezés, ugyanis a fejlesztő szerint a nagyobb összegű kompenzáció ellenére is rendkívül nehéz feladat a meglévő programok átültetése. Persze ettől függetlenül megérheti, hiszen a megállapodás nem köt senkit arra, hogy a szoftvert ingyenesen tegye elérhetővé a Microsoft online boltjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.