Hirdetés

Az iPhone SE jó pár teszt szerint felülmúlja teljesítményben a konkurenciát



|

Az Apple csökkentett árú, kis kijelzős telefonja grafikai- és processzorteljesítményben is beelőzheti a csúcskategóriás készülékeket.

Hirdetés

Komoly vita folyik arról, hogy az iPhone SE a maga 180 ezer forintjával valóban megfelelő árazást kapott-e, ha nem csak Apple viszonylatokban nézzük; erről ti is kifejthetitek véleményeteket szavazásunkban. Néhány összehasonlító teszt szerint azonban nem véletlenül lehet népszerű a készülék, mivel teljesítményben maga mögé utasíthatja a konkurencia kétszer vagy akár háromszor drágább telefonjait is.

Hirdetés

Persze nem meglepő, hogy a kisebb kijelzővel felszerelt iPhone SE komolyabb grafikai teljesítményre képes, még az iPhone 11-nél is, hiszen alkatrészek tekintetében szinte azonosak, viszont egy jóval kisebb felületen, kisebb felbontásban kell megjelenítenie az információkat. Noha RAM-ból egy gigával kevesebb jutott bele, mint nagy testvérébe, ez bőven elegendő ahhoz, hogy beérje vele a konkurenciát. 

A tesztek olyan márkák csúcstermékeivel hasonlították össze a készülék processzorteljesítményét, mint a Samsung, a Huawei, az ASUS, a Sony, az LG, a Google vagy OnePlus. A különböző teljesítményt mérő tesztek persze jócskán eltérnek egymástól, de mindegyik azt mutatja, hogy az iPhone SE az élmezőnyben van. Ebben a galériában tudjátok megnézni a teszteredményeket:

Azzal talán kár vitázni, hogy egy jól összerakott készülékről van szó, persze az árát olcsónak nevezni már barokkos túlzás. Egyes piaci előrejelzések szerint viszont olyannyira népszerű lehet az iPhone SE, hogy azzal az Apple saját konkurenciájává válhat

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.