Hirdetés

Itt a 25 dolláros okostelefon



|

A Firefox OS-t futtató, filléres készüléket a Mozilla chipgyártó partnere rakta össze.

Hirdetés

A Mozilla az MWC 2014-en mutatta be legújabb prototípusát; céljuk az volt, hogy bebizonyítsák, igazán olcsón is lehet okostelefont gyártani. A tavaly bemutatott Firefox OS-t futtató, 25 dolláros készüléket a cég egyik chipgyártó partnere, a Spredatrum építette. Specifikáció nagyjából megegyeznek az első, 2007-ben bemutatott iPhone-éival: került bele 3,5 hüvelykes, 320 x 480 pixel felbontású érintőképernyő és 2 megapixeles kamera – a 3G-kompatibilitás viszont kimaradt belőle.

Ahogy sajnos az iPhone-ra jellemző felhasználói élmény is: a telefon LCD-kijelzője minősíthetetlen, az alkalmazások pedig csigalassúsággal vánszorognak rajta.

A The Verge szerint már önmagában az is kérdés, hogy nevezhetünk-e egy ilyen készüléket egyáltalán „okostelefonnak”. Persze, elvileg lehet vele internetezni, YouTube-videókat nézni vagy éppen fényképeket készíteni – csak éppen nem érdemes, annyira bosszantó és kellemetlen a használata.

Hirdetés

A Mozilla azoknak a feltörekvő országokban élő vásárlóknak szánja a telefont, akik szeretnének okos alkalmazásokat használni, de még a Nokia legolcsóbb Asha-telefonjait sem tudnák megengedni maguknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.