Hirdetés

Itt az első androidos 4K-tábla gamereknek



|

A Qualcomm Barcelonában mutatta be a Snapdragon 805-össel szerelt csodatabletet.

Hirdetés

A Qualcomm novemberben jelentette be az Ultra HD felbontású grafikus megjelenítést lehetővé tévő Snapdragon 805-ös processzort – most pedig egy 4K-s tabletet is épített hozzá, hogy az MWC 2014-en bemutathassa, mire is képes az új chip.

Hirdetés

A gamereknek szánt táblagép elképesztő, 3840 x 2160 pixel felbontású kijelzőt kapott. Android operációs rendszer fut rajta, és persze telepakolták válogatott jóságokkal: többek között az Asphalt 8 és az Injustice: Gods Among Us is felkerült rá kötve-fűzve, előtelepítve. Persze, ezeknek a játékoknak a textúráit és grafikus részleteit kisebb felbontásra tervezték, így közel sem olyan gyönyörűek, mint lehetnének, de a puszta tény, hogy teljesen zökkenőmentesen, megfelelő frame rate-tel játszhatók 4K-ban már önmagában megsüvegelendő. A 4K-felbontásúkijelző egyébként éppen 2,6-szer olyan „pixelgazdag”, mint az iPad Air 2048 X 1536 pixel felbontású panelje.

A Qualcomm szerint az új chip készen áll a kiszállításra, és a képességeit kihasználni képes kijelzők is rendelkezésre állnak, így csak iudő kérdése, hogy mikor csapnak le a technológiára az eszközgyártók. A gyártó tájékoztatása szerint az első Snapdragon 805-öst pörgető táblákat és okostelefonokat még idén nyáron piacra dobhatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.