Hirdetés

Itt az iPhone



|

Steve Jobs szerint az Apple ismét világot formál - a MacWorld2007 kiállításon mindenki tátott szájjal ülve figyelte az új csodakütyüt.

Hirdetés

Az Apple frontembere szerint forradalmasítja, és alapjaiban változtatja meg ezt az ipart az iPhone - mi tagadás, a nagyon mutatós kialakítással, és a nagy funkció-garmadával óriási sikertermékké válhat.

iphone_1.jpg
A legfontosabb design elem a kijelzője, amely 3,5 inches, 160dpi-s felbontásra képes, a jelenlegi kínálat egyik legélesebb kijelzője. Tulajdonképpen ez is viszi el a telefon felületének 90 százalékát. Nincs billentyűzet vagy mini-joystick a telefonon, csak egy "óriáskijelző". Kizárólag az érintőképernyőjén keresztül irányíthatjuk a kis készüléket, ezen az Apple már hosszú évek óta kezdett el dolgozni. Persze nem egy olyan hagyományos technológiára kell gondolnunk, mint mondjuk a PDA-k esetében: ez a készülék képes mozdulatokkal bevitt parancsok felismerésére, amikor is nem egy virtuális gombra nyomunk rá, hanem két ujjunkkal olyan mozdulatot teszünk, mintha például nagyítani akarnánk.ersze van benne egy virtuális billentyűzet is, amely annyira okos, hogy meg tudja állapítani, mikor akartunk leütni egy billentyűt, és mikor tenyereltünk rá csak véletlenül valamelyik gombra. Azt is érzékelni fogja, hogy hogyan tartjuk éppen a telefont, és ehhez mérten fogja fekvő vagy álló formátumba elhelyezni a képet.



Az alkalmazások terén is villog az iPhone, minden megszokott SmartPhone funkciót tud, email, webböngészés, fotó, video-, és zenelejátszás. Természetesen minden iPod funkció megtalálható benne, ez sem meglepő.

Steve Jobs az internetes megoldásokat is megmutatta a nagyközönségnek, a Safarival böngészett, minden weboldal gyorsan, teljes részletességgel töltődött be. Itt is használhatunk kézmozdulatú parancsokat, hogy belenagyítsunk egy weboldalba például.


iphone_2.jpg



Az iPhone operációs rendszere nem más, mint egy kissé lebutított Max OS X. Az egyik legkedvesebb mini-alkalmazás a widgetek támogatása, amit más tartalom-szolgáltatók is hangsúlyoznak . Az animációk és az átmenetek persze gyönyörűek, ahogy ezt megszokhattuk már a Mac-es operációs rendszerektől.

Az iPhone egy igazi erőgép. Körülbelül 5 órát beszélhetünk rajta folyamatosan, és 16 órás zenelejátszást is kibír, állítólag. 4 és 8 gigabájtos tároló kapacitással kerül majd forgalomba 500 és 600 dolláros áron. Egyelőre úgy tudjuk, csak a Cingular szolgáltatónál lehet majd megvásárolni.




Hivatalos specifikációk:

 

  • 3,5 inches kijelző
  • 320x240-es felbontás
  • Multi-touch beviteli rendszer
  • OS X operációs rendszer
  • 4 illetve 8 gigabájtos tároló kapacitás
  • 4 sávos GSM
  • Wi-Fi, Bluetooth 2.0 és EDGE adatátvitel
  • 2 megapixeles kamera
  • 115 x 61 x 11,6 mm
  • 135 grammos súly

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.