Hirdetés

iWiW és YouTube mobilon?



|

Hirdetés

A sajtótájékoztatón egy Nokia N70-es készüléken keresztül került prezentálásra a Videology névre keresztelt alkalmazás, amely egy egyszerűbb Java képes telefonon is működőképes. A szolgáltatást egyelőre a 3G-s készülékek alacsony száma és vele együtt járó sávszélesség kérdése hátráltatja. Sikeres regionális terjeszkedést mondhat magáénak az M Factory Kft., a Metacom Holding Zrt. leányvállalata, a regionális piacvezető tartalomfejlesztő és szolgáltató vállalat. A gazdag tartalomkínálat eredményeképpen a vállalat a régió közel 20 telekommunikációs szolgáltatójával kötött szerződést mobil tartalmak értékesítésére vonatkozóan.

A cég budapesti irodájából immár nem csak régión belüli, hanem nyugat-európai, sőt, ausztrál megbízóik számára is végeznek wap alapú fejlesztéseket valamint nyújtanak tartalomszolgáltatást. Hazánkban a nem hang alapú szolgáltatások igénybe vételének aránya 10-15 % a teljes bevételhez képest, míg Nyugat-Európában ez az érték már elérte a 15-25%-ot. Magyarország ugyanakkor élen jár a fejlesztésben: regionális szinten itt állítják elő a legtöbb mobiltartalmat, A régióban kiemelkedően magas a rajzfilm-letöltések száma: rendkívül népszerűek a rajzfilmes háttérképek, és a rajzfilm-slágerek mint csengőhangok. A retro-rajzfilmes tartalmak Magyarország és a régió mellett még Németországban igen népszerűek, ugyanakkor Angliában például érdektelenek. A szláv országokban - amelyek egyébként a magyar piachoz képest némi lemaradást mutatnak - a csengőhang letöltésekben a népzenék a legnépszerűbbek. Az iWiw mobiltelefonra szánt verziójáról egyelőre nincs pontosabb információnk. Aki nem bír social network nélkül létezni, annak Opera Mini-vel most is elérhető a szolgáltatás.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.