Hirdetés

Új Firefox béta Androidra és Maemóra



|

Elsősorban teljesítmény és stabilitás szempontjából javult a böngésző.

Hirdetés

A Mozilla augusztus végén adta ki a Fennec (most már Firefox) második főverziójának első alfáját, amely egyaránt elérhető volt Nokia Maemo, és Google Android 2.x platformokra. Az eltelt időben rengeteget csiszoltak a webböngészőn, így mostanra ugyanezen operációs rendszerekre elérhető a béta változat is.

 

Mozilla Firefox for Mobile 4.0 beta 1
Mozilla Firefox for Mobile 4.0 beta 1

 


Mint régebben megígérték, ebben a kiadásban már működik a „Layers" névre hallgató megoldás is, amely a kezelőfelület válaszidejét hivatott csökkenteni. A jövőbeli tervekben szerepel, hogy utóbbi teljesítményét a telefonokban lévő grafikus vezérlő közvetlen bevonásával szeretnék növelni, mint ahogy a Windows Vista/7 alatt működő Firefox 4-ben teszik az ötödik béta óta.


A szoftver a Mozilla mobilos oldaláról tölthető le, a mérete platformtól függően 30-40 MB. A végleges kiadás méretét szeretnék 20 megabájtra csökkenteni, azonban ennek egyelőre pontosan nem részletezett technikai akadályai vannak, amelyek az Android működési sajátosságaira vezethetőek vissza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.