Hirdetés

Új kezelőfelülettel érkezhet az Android 3.0



|

Állítólag az új rendszer az abszolút felsőkategóriás okostelefonok privilégiuma lesz.

Hirdetés

A Google május végén jelentette be az Android 2.2-őt, azonban a fejlesztés a megszokott, feszített tempóban halad. A rendszer következő, Gingerbread kódnevű 3.0-ás verzióját a pletykák szerint októberben jelenthetik be, a nagy verziószám-ugrás oka pedig az, hogy egy új kezelőfelületet kap.

 


 

A Nexus One megfelel az Android 3.0 követelményeinek


Az Android kinézete mindig is egyszerű volt, és ezen most a Google-nél szeretnének változtatni. Viszont a pletykált térbeli hatások, és egyéb divatos látványelemek miatt a telefon hardverének is komoly számítási teljesítményt kell nyújtania, így a Gingerbread kizárólag olyan készülékeken fog futni, amelyekben legalább 1 GHz-es processzor, és 512 MB memória van.


Állítólag megkötés még, hogy ezen mobilok kijelzőjének legalább 3,5 colosnak kel lenniük, ráadásul a rendszer támogatni fogja az 1280×760 pixeles képernyőfelbontást is - utóbbi a tabletek esetében lehet hasznos. Mindettől függetlenül nem fognak eltűnni az alsó- és középkategóriás androidos készülékek sem, hiszen a hírek szerint a Gingerbread a 2-es főverzióval párhuzamosan lesz fejlesztve - kérdés, hogy a kettő mennyire lesz kompatibilis egymással, hiszen nem hiányzik, hogy az Android még tovább töredezzen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.