Hirdetés

Újabb Atom-rivális az AMD-től



|

Az Asus EEE PC 1005T-ben már az AMD idei netbook-processzora kapott helyet.

Hirdetés

A tajvani gyártó eddigi netbookjaiban Intel Atom processzorokat alkalmazott, és ez nagy mértékben vélhetően a jövőben sem fog megváltozni - bár még nem ismerjük az AMD nemrég bejelentett ultramobil processzorainak teljesítményét.

 

 

A Computex-en többek közt az ASUS is kiállított egy EEE PC-t, amelyben a gyártó új fejlesztésű V105-ös processzora kapott helyet: az egymagos egység 1,2 GHz-es órajelen jár, a másodszintű gyorsítótár mérete 512 kilobájt, továbbá DDR3-mas memóriákat kezel. Ami ennél fontosabb, hogy a maximális fogyasztása csupán 9 Watt, bár összehasonlításul az Atom N455 ennek majdnem a felével, 5,5 Wattal is beéri - bizony van mit behoznia az AMD-nek, de teszteredmények nélkül még nem érdemes temetni a megoldást.

 

 

Maga az 1005T egyébiránt egy meglehetősen átlagos netbook: a kijelzője 10,1 colos, 1024×600 pixel felbontású. Optikai meghajtó természetesen nincs, a háttértár 250/320 GB-os merevlemez lehet. Viszont a szokásos kártyaolvasó, USB, RJ-45, és sztereó Jack-aljzatok mellett egy HDMI is helyet kapott - köszönhetően a Mobility Radeon HD 4200-as grafikus lapka korrekt teljesítményének.


Nem tudni, hogy az apró noteszgép hol és mennyiért fog piacra kerülni, de egyes pletykák szerint valamikor az ősz folyamán kezdődhet el az értékesítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.