Hirdetés

Újabb mobilmárka érkezik Japánból



|

A Toshiba és a Fujitsu egyesítik a mobilos részlegeiket.

Hirdetés

A néhány nappal ezelőtt felröppent pletyka igaznak bizonyult: most már hivatalos, hogy a Toshiba, és a Fujitsu egy új cégben egyesítik a már meglévő mobiltelefonos részlegeiket. A vállalat neve egyelőre ismeretlen, a formális megalapítása pedig októberben fog megtörténni - addig is folynak a szükséges előkészületek, július végére szeretnék véglegesíteni az alapvető szerződések, és egyéb fontos iratok tartalmát.

 

Toshiba TG-01
Toshiba TG-01

 


Meglepő módon a vegyesvállalat többségi tulajdonosa a Fujitsu lesz, szemben például a Sony Ericsson fele-fele arányú vezetésével. Az egyesülés után a két japán cég a hazai mobiltelefon-piac második legnagyobb gyártója lesz a 18,7 százalékos részesedésével, legfőbb riválisuk a 26,2 százalékkal első helyen álló Sharp.


Valószínűleg október után már semelyik gyártó sem fog saját márkanév alatt mobiltelefonnal előrukkolni, viszont a japán piac kiszolgálása mellett az ígéretek szerint nagyobb figyelmet fordítanak majd a nemzetközi értékesítésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.