Hirdetés

Japán: lassan eltűnik a 2G-hálózat



|

Két szolgáltató is záros időn belül leállítja a 2G-s szolgáltatásait.

Hirdetés

Míg a világon sok helyütt még 2G-s mobilhálózat sincs, és általánosságban mindenhol gőzerővel telepítik a szélessávú mobilnetet biztosítani képes 3G-s rendszereket, Japánban lassan már el is felejtik a második generációs technikát.

 

mobiltelefon-bazisallomas.jpg
 

A szigetország legnagyobb operátora, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy 2011 márciusában teljesen leállítja a 2G-hálózatát. Ez eddig sem volt titok, azonban a régi tervek szerint erre 2012 decemberében került volna sor, de végül előrehozták az időpontot.


A harmadik legnagyobb operátor - a SoftBank - még ennél is gyorsabban meg kíván szabadulni a régi berendezéseitől - ők körülbelül 4 hónap múlva már el is kezdik leszerelni a régi antennákat. Tulajdonképpen a két szolgáltató döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen a japánok döntő többsége már évek óta 3G-s mobiltelefont használ, ráadásul a lefedettségük is rendkívül jó, így nem éri meg fenntartani a régi hálózatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.