Hirdetés

Játékstreamelés NVIDIA-módra, forgatható Alcatel mobil



|

Olcsó táblagépek a Lenovótól, fiatalos okostelefon a Wiko műhelyéből.

Hirdetés

A Mobile World Congress nulladik és első napjai (vasárnap és hétfő) rendkívül zajosak voltak, bővelkedtek a régóta várt bejelentésekben, valódi újdonságokban. A csütörtökön befejeződő barcelonai esemény sajnos már tegnap érezhetően veszített a lendületéből, azonban ennek okát egyáltalán nem az új termékek hiánya, hanem inkább azok egyszínűsége jelentette. Nézzük a keddi nap érdekesebb termékeit!
 

Hirdetés


NVIDIA Shield (Android TV)

A keddi nap fogyasztók számára talán legérdekesebb bejelentése az NVIDIA Shield termékcsalád legújabb tagja volt, egy Android TV operációs rendszerű set-top boxról van szó. A vállalat szerint ez az első 4K@60Hz videokimenetre képes efféle eszköz, májusban 199 dolláros áron fog elérhetővé válni az Egyesült Államokban. Ebben az árban benne van a hozzá készített gamepad is.


A többi Android TV-s kütyühöz hasonlóan alapvetően az NVIDIA Shield is a televíziók okossá tételére használható, de nem ez a fő eladási pontja, hanem a vele elérhető GRID játékstreamelő szolgáltatás. Ennek segítségével a fogyasztók júniustól kezdve – egyelőre ismeretlen havidíjért cserébe – PC-s játékokat nyüstölhetnek majd, ezek a Shield helyett az NVIDIA távoli szerverfarmján futnak. Az új Shield elérhetővé válásakor olyan 50 játékot (többek közt Crysis 3, Portal) fog felvonultatni a GRID, a vállalat nagy erőkkel dolgozik a kínálat lehető leggyorsabb bővítésén.


Alcatel OneTouch Idol 3 mobilok

Kettő telefonról van szó, amelyek külső lényegében azonosak. Az Alcatel készülékeinek érdekessége, hogy az előlapjuk szimmetrikus dizájnt kapott, azaz ránézésre nem feltétlenül lehet megállapítani, hogy melyik a telefonok alsó és felső része. Ez teljesen tudatos: a fejjel lefelé tartott mobilokkal is lehet telefonálni, a kijelző tartalma mindig megfelelően orientálódik.
 


A nagyobbik Idol 3 mobilba 5,5 colos és 1080p-s érintőkijelző került, a kamerái 8/13 megapixelesek, a memóriája 2 GB, míg a bővíthető háttértára 16/32 GB-os. A lelkét egy nyolcmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 615 SoC képezi, ráadásul a 7,7 mm-es vastagsága ellenére 2190 milliamperes akku található benne. Az ajánlott fogyasztói ára 250 euró.


A kisebbik Idol 3 készülék már 200 euróért is elvihető lesz, a főbb különbségek a nagy testvérhez képest: 4,7 colos és 720p-s kijelző, 5 megapixeles előlapi kamera, négymagos processzorú Qualcomm Snapdragon 410 lapkakészlet, 2000 milliamperes akku.


Wiko Highway Star 4G

A hazánkban kevéssé ismert francia Wiko mobilgyártó többek közt egy fiatalosan lendületes modellel erősítette az egyébként meglepően széles termékkínálatát. Sajnos a középkategóriás, dupla SIM-es készülék várható áráról egyelőre nem beszélt a cég (meglátásunk szerint 200 – 250 euróra kell számítani), de biztosan piacra kerül még az idei év első felében.
 


A Wiko Highway Star 4G nevéből sejthetően már LTE modemmel is rendelkezik, a 2450 milliamperes akkuja ellenére pedig csak 123 grammot nyom. Emellett kifejezetten karcsú is az Android 4.4.4 rendszerű eszközt, a háza 141× 71 × 6,6 milliméteres. További érdekes adatok: 5 colos és 1280×720 pixeles AMOLED érintőkijelző, 5 / 13 megapixeles kamerák, ismeretlen típusú nyolcmagos processzor (Cortex-A53), 2 GB RAM, 16 GB bővíthető háttértár.


Lenovo Tab 2 A8 / A10

A kínai vállalat nem új szereplő az olcsó táblagépek piacán, ám a Tab 2 szériával most sikerült minden eddiginél lejjebb tornásznia az árakat. A kisebbik Tab 2 A8 modellbe 8 colos és 720p-s IPS kijelzőt építettek a mérnökök, a négymagos MediaTek processzora mellé 1 GB RAM és 16 GB bővíthető háttértár került. A Dolby ATMOS hangzásjavítással megáldott, 4200 mAh-es telepű termék már Android Lollipopot futtat, júniusban kerül piacra. A Wi-Fi-s változat 129 dollárnál kezdődik majd, míg az LTE modemes variánsért 179 dollárt kell a kasszánál hagyni.
 

Lenovo Tab 2 A10


A nagy testvér Tab 2 A10 a nevéből sejthetően már 10 hüvelykes kijelzővel büszkélkedik, ráadásul a felbontás is 1080p-re emelkedett. A meglepő módon még Android 4.4.4 rendszerrel érkező (de júniusban Lollipopra frissülő) eszköz a 7200 milliamperes akkujának köszönhetően a Lenovo szerint akár 10 órányi folytonos használatot is kibír. A Wi-Fi-s verzió 199 dollár lesz, az LTE-s modellért pedig 279 dollárt kér majd a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.