Hirdetés

Jelentős anyagi kárt okozó vírusra figyelmeztet a Telekom, ajánlott átnézni a híváslistát



|

Olyan kártevőt azonosított a szolgáltató, amelyik a készülékünkre települve észrevétlenül indít nemzetközi hívásokat.

Hirdetés

Többször is cikkeztünk már arról, hogy az okostelefonok legalább olyan sűrűn válnak vírusok és egyéb kártevők célpontjává, mint a számítógépek, az okozott kár pedig a támadás természetétől függően sokféle lehet. Az a vírus, amit ügyfelei bejelentése nyomán a Telekomnak sikerült azonosítania például oly módon rövidíti meg a felhasználót, hogy észrevétlenül nemzetközi hívásokat indít mobiljáról.

Hirdetés

A szolgáltató minderről a Facebook-oldalán tájékoztatta ügyfeleit, és egyúttal közzétette a különösen veszélyeztetett készüléktípusok korántsem teljes(!) listáját is. Aki az alábbiak valamelyikével rendelkezik, és gyanús forgalmat tapasztalt (értsd: olyan beszélgetéseket lát a híváslistájában, amelyeket biztosan nem ő bonyolított le), jobban teszi, ha azonnal visszaállítja a gyári beállításokat, és felveszi a kapcsolatot készüléke forgalmazójával.

Gigaset (GS100, GS160, GS170, GS180, GS270, GS370)
Condor Electronics (Griffe T7, T8)
New-Bund Technology (Vernee M5, M6)
Fortuneship (SS350, SS820, stb)
Virgin Telly Tablet VM_MD_001
ENERGIZER Energy E520
DOOGEE (X5, X6, X50, X70)

Emellett azt is tanácsolja előfizetőinek a Telekom, hogy a biztonság kedvéért tiltsák a kimenő nemzetközi hívásokat. A művelet részletes útmutatója itt található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.