Hirdetés

Jobb minőségű hanghívás a Telenornál



|

Sajnos csak hálózaton belül és okostelefonokkal működik a HD Hang.

Hirdetés

A Telenor tájékoztatása alapján a vállalat tegnap országszerte elérhetővé tette a „HD Hang” névre keresztelt újítását, amelynek köszönhetően a legtöbb okostelefonnal 3G/HSDPA-n keresztül hívást bonyolítva számottevően emelkedik a hangminőség. A szolgáltatásért nem kell fizetni, viszont csak hálózaton belül működik.

Hirdetés


Sejthetően nem a Telenor saját vívmányáról van szó, a szolgáltató csupán némi tesztelés után végre bekapcsolta a hangkommunikáció esetén az AMR-WB (Adaptive Multi-Rate Wideband), avagy G722.2 hangkodek opcionális használatát. Ez a széles körben használt elődjéhez képest jelentősen szélesebb frekvenciatartományban kezeli a hangot, 300-3400 hertz helyett 50-7000 Hz sávban képes dolgozni.


„A szolgáltató portfóliójában jelenleg a Nokia C5-03, a Nokia Lumia 620, 820, 920, Sony Xperia sorozat tagjai, HTC One, 8S, 8X, LG L7, 4X HD, Huawei Ascend Y200, Y300, ZTE Blade III, 3.5W, Telenor OneTouch S, Telenor OneTouch C, Blackberry Q10 készülékek támogatják a HD Hang technológiát” – adta hírül sajtóközleményében a Telenor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.